Bende overvalt mannen op brutale wijze

Yannick J. werd flink toegetakeld Foto: Theo Derkinderen

Groep van zes slaat slachtoffers in mekaar en steelt portefeuille

Bende overvalt mannen op brutale wijze

Print
Puurs / Bornem -

Het lijkt erop dat er in Puurs en Bornem een bende actief is die ’s nachts brutale overvallen pleegt. Zowel zaterdag- als zondagnacht werden mannen in mekaar geslagen en van hun geld beroofd.

Het eerste feit speelde zich in de nacht van zaterdag op zondag af in de Robert Verbelenstraat in Puurs. Twee vrienden fietsten huiswaarts na een bezoekje aan een café in Hingene. “Ter hoogte van café Cité in Puurs sprongen er plots zes kerels tevoorschijn en kwamen op ons afgevlogen”, vertelt slachtoffer Yannick J. (31) uit Oppuurs. “Zowel mijn kameraad als ik kreeg enkele rake klappen. Hij kon zich losrukken en te voet weglopen. Op dat ogenblik kwamen ze alle zes op mij gevlogen. Ik kreeg rake vuistslagen en toen ik op de grond lag moest ik ook trappen met de voeten incasseren. Het enige wat in mij opkwam was om zo veel mogelijk proberen af te weren.”

De zes, die hun gezichten met sjaals en doeken afschermden, vroegen geld en konden uiteindelijk de portefeuille van Yannick buitmaken.

Minder dan 24 uur later sloeg wellicht dezelfde bende opnieuw toe. Deze keer aan de Hingenesteenweg in Bornem, vlakbij het gemeentehuis. Bornemnaar Yannik C. (21)kwam kort voor één uur ’s nachts terug van café Het Wiel in Bornem. “Mijn zoon heeft helemaal niets gehoord tot hij plots achter zich iemand hoorde roepen. Hij draaide zich om en zag dat er zes kerels stonden. Eén van hen vroeg een sigaret. Toen hij antwoordde dat hij er maar één had, kreeg hij een zware slag op zijn oor. Zo zwaar dat hij een kneuzing van zijn oor opliep.”

Ook C. werd tegen de grond gewerkt en van zijn portefeuille beroofd. De daders vluchtten te voet weg richting station.

Lees het volledige verhaal dinsdag in Gazet van Antwerpen, editie Mechelen

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio