© Photo News

Bondsvoorzitter Tom Van Damme: “WK in eigen land is altijd bijzonder”

Na Koksijde in 2012 vindt het WK opnieuw plaats in België. Deze keer in Heusden-Zolder. “De ticketverkoop loopt als een trein”, aldus bondsvoorzitter Tom Van Damme. “Ik denk dat het een ongekend wielerfeest zal worden met veel spanning.”

Veldrijden op Sportwereld.be

Van Damme kijkt uit naar het WK. “Een WK in eigen land is altijd bijzonder. Je voelt nu al dat het leeft en het zal voor een ongelooflijke hype zorgen. Ik denk dat we een spannende tweestrijd mogen verwachten tussen België en Nederland.”

De bondsvoorzitter wil zich vooraf niet uitspreken over het aantal medailles dat moet gehaald worden. “Ik wil daar geen cijfer op kleven. Ik denk dat we een aantal medailles zullen veroveren. Hoeveel doet er niet toe, ik hoop vooral dat we in de breedte goed scoren met vrouwen, jeugd en elite. Dat zou een bewijs zijn van onze goede jeugdwerking.”

“Op papier ziet het er voor ons allemaal goed uit”, beaamt ook bondscoach Rudy De Bie. “In alle categorieën hebben we de favoriet in onze rangen, maar de wedstrijden moeten nog altijd gereden worden en dat kan dik tegenvallen in realiteit. Nu goed, we hebben een sterke selectie en gaan het WK met vertrouwen tegemoet.”