© BELGA

Klaas Vantornout: “De jongeren zijn gewoon beter”

Klaas Vantornout (Marlux-Napoleon Games) is voor het eerst sinds jaren niet opgenomen in de selectie voor het WK veldrijden. “Dit is een logische beslissing”, geeft hij toe in een persmededeling van zijn ploeg “en dat heb ik ook aan Rudy gezegd. Ik wens de Belgen veel succes op het WK.”

Veldrijden op Sportwereld.be

Twee keer al won Vantornout zilver op een WK en voor het eerst sinds het WK in Zeddam in 2006 is de 33-jarige West-Vlaming er niet bij. “Ik heb altijd voor mooie resultaten gezorgd en dat geeft me veel voldoening”, laat hij optekenen, “maar nu ken ik mijn slechtste seizoen en zijn de jongeren gewoon beter. Mijn goede eindejaarsperiode kon ik niet doortrekken. De voorbije twee weken waren opnieuw ondermaats. Wat er fout liep, weet ik niet, maar ik ben natuurlijk nog gemotiveerd voor wat komt. De wedstrijden die nog volgen na het WK, zal ik voorbereiden met een stage in het Spaanse Calpé.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Gianni Vermeersch: “Had er mij al op voorbereid”

Ook ploegmaat Gianni Vermeersch voelde zijn niet-selectie aankomen. “Natuurlijk ben ik wat ontgoocheld, maar ik had me al een beetje voorbereid op dit nieuws. Ik had dit verwacht, al hoopte ik dat het laatste plaatsje pas na Hoogerheide zou worden toegekend. Ik ben net te laat aan een betere periode gestart, anders zat er misschien meer in. Maar ook na het WK komen er veel wedstrijden die me liggen. Mijn seizoen tot dusver is niet echt geslaagd, dat zal ook niet meer lukken, maar ik wil het wel nog een mooi einde geven.”

Jurgen Mettepenningen: “Volledig eens met eerste zes namen”

Marlux-Napoleon Games vaardigt met Kevin Pauwels en Michael Vanthourenhout twee renners af op het WK. “Dit is een correcte selectie”, meent teammanager Jurgen Mettepenningen. “Met de eerste zes namen ben ik het volledig eens. De selectie van Kevin stond buiten kijf, en die van Michael is eveneens verdiend, denk ik. Ik ben heel blij dat we twee podiumkandidaten kunnen afvaardigen. Dat Tim Merlier mee mag als zevende man, vind ik ook niet onlogisch, ook al was er de voorbije weken altijd wel eentje beter. Maar dat extra ticket komt er dankzij de mogelijke wereldbekerwinst van Tims teamgenoot en de Belgische kopman Wout Van Aert, dus mag die ook een ploegmaat hebben. En dat Klaas er niet bij is, is ook begrijpelijk. Dat heeft hij door het uitblijven van regelmaat in zijn prestaties aan zichzelf te danken.”