© Katy Colins

© Katy Collins

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Katy werd gedumpt voor het altaar, en dat is het beste wat haar kon overkomen

Het hart van Katy Colins was gebroken: haar vriendje liet haar botweg staan voor het altaar. Maar ze bleef niet bij de pakken zitten. Katy gaf haar job op, verkocht haar huis en boekte een ticketje richting Azië. Haar blog werd zo populair dat ze drie jaar na haar rampzalige huwelijksdag haar grote droom waarmaakt: een eigen boek publiceren.

mab

Katy Colins (30) had alles: een vriendje, een leuk huis en een goedbetaalde job als PR-vrouw in de luchthaven van haar woonplaats Manchester. Ook de huwelijksdatum was vastgelegd, dus Katy was helemaal klaar voor een gesetteld leventje als getrouwde vrouw.

Alleen besliste haar vriendje daar anders over. Hij liet Kate staan voor het altaar. Katy’s hart was gebroken. Maar in plaats van zich over te geven aan zelfbeklag en heel veel roomijs, nam ze een beslissing die haar leven zou veranderen.

Alles achtergelaten

“Ik had wat tijd nodig, ver weg van alles en iedereen”, zegt Katy. Ze verkocht alles wat niet in een rugzak paste en boekte een vliegticket richting Thailand. “Iedereen verklaarde me gek, want ik was nog nooit alleen op reis gegaan. Maar ik voelde dat ik dat moest doen.”

Katy hield een blog bij van haar avonturen, om de mensen op het thuisfront op de hoogte te houden van haar avonturen. “Maar ik kreeg steeds vaker reacties van mensen die ik helemaal niet kende. Ze schreven me hoe dapper ik was om alles achter te laten en gewoon te vertrekken.”

Terwijl ze steeds verder bleef reizen - na Thailand volgden nog onder meer India, Nepal en Zuid-Amerika - begon de schrijfmicrobe te kriebelen bij Katy . Het was altijd al haar jeugddroom geweest om een eigen boek te schrijven, en met de ervaringen die ze opdeed tijdens haar wereldreis, had ze inspiratie bij de vleet.

“Ik had een paar hoofdstukken geschreven. Niet meteen met de bedoeling om er een boek van te maken, maar eerder om mijn gedachten op een rijtje te zetten. Ik moest nog wennen aan het idee dat een leven als getrouwde vrouw er niet meteen inzat.”

Bridget Jones

En plots gebeurde het mirakel. “Uitgerekend op de dag dat ik drie jaar getrouwd zou geweest zijn, kreeg ik een telefoontje van een uitgever.” Of ze niet geïnteresseerd was om een boek te schrijven.

Katy droomde er als klein meisje al van om haar eigen boek te schrijven, dus de deal was snel beklonken. Eind deze maand ligt haar boek in de winkel, voorlopig alleen in het Engels. Het boek The Lonely Hearts Travel Club - Destination Thailand is een luchtige romantische komedie en wordt omschreven als ‘Bridget Jones gaat op wereldreis’.

Terwijl haar ongebruikte trouwjurk nog altijd in de kast hangt, denkt Katy nu dat haar ex haar eigenlijk een grote dienst heeft bewezen. “Zijn beslissing - hoe hartverscheurend ook - was de wake-upcall die ik nodig had. Ik had dan wel een interessante job, een prachtig huis en een comfortabel leventje, maar ik miste avontuur.” En avontuur, dat heeft Katy de afgelopen drie jaar absoluut gehad. Of hoe een gebroken hart, soms het beste is wat iemand kan overkomen..

MEER OVER Seks & Relaties