© rr

Moeder SuperTess (4): “Ons lieve prinsesje heeft rust gevonden”

De moeder van Tess Van de Pol, het vierjarige meisje uit Ravels dat afgelopen weekend haar strijd tegen leukemie verloor, heeft op Facebook een pakkend bericht geplaatst.

JaTi

De mama van SuperTess, zoals het moedige meisje werd genoemd, beschrijft hoe de laatste dagen van haar dochtertje verliepen. Ze vertelt dat ze de keuze hadden om naar het ziekenhuis te gaan, maar dat ze hun kleine prinsesje thuis wilden hebben. “Die paar dagen extra die het bloed haar heel misschien zou geven, was het niet waard om het risico te lopen haar laatste reis in een ziekenhuisbed te starten. Daar heeft ze al genoeg in gelegen. Heel blij dat we deze keuze hebben gemaakt.”

Zaterdagnacht was vreselijk, zondagochtend kon Tess nog steeds zelf recht gaan zitten om te drinken en heeft ze nog een paar kleine dingetjes gezegd. “Maar vanaf dat moment zakte ze in een diepe rust. Een paar keer leek het zover te zijn. Na een aantal van deze akelige momenten, wenste ik dat ze er aan toe zou geven. Ze hoefde niet meer te vechten, dat had ze al genoeg gedaan”, klinkt het in het emotionele bericht.

“Ik heb in haar oor gefluisterd dat ze naar een prachtige bloemenweide ging. Met vlindertjes. En een groot zwembad met een glijbaan. En een ballenbad. Waar ze alles mocht doen wat ze wilde. En dat papa en mama en Mila kwamen kijken. En dat ze tegelijkertijd altijd op onze schouder met ons mee mocht gaan. Overal naar toe. Ga maar schatje. Ze luistert niet. Ga nu maar. Ga maar schatje. Toe maar meisje.

En toen, zonder enige zucht of kreun, gingen haar oogjes even open en voor altijd dicht. Rustig, zacht en pijnloos, omringd door oneindig veel liefde.”

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio