© Photo News

Fabien Boyer (KV Kortrijk) moet voor Geschillencommissie verschijnen

KV Kortrijk moet zich dinsdag met Fabien Boyer verdedigen voor de Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond na zijn rode kaart op de 22e speeldag in de Jupiler Pro League. De Franse verdediger van de Kerels kreeg geen voorstel tot minnelijke schikking van het Bondsparket, omdat hij nog een openstaande voorwaardelijke schorsing achter zijn naam had staan.

In de 1-0 verliespartij bij Oud-Heverlee Leuven kreeg Boyer de rode kaart voor een gevaarlijke tackle op OHL-middenvelder Le Postollec. “Daarmee bracht hij de fysieke integriteit van de tegenstander in gevaar”, verklaarde arbiter Van Driessche in zijn scheidsrechtersrapport.

Boyer is niet aan zijn proefstuk toe. Ook in de zestiende finales van de Beker van België eind september 2015 - KVK versloeg derdeklasser Olsa Brakel met 5-0 - moest de Fransman na een rode kaart van het veld. Daarvoor kreeg Boyer twee speeldagen schorsing, waarvan één met uitstel. Door die voorwaardelijke sanctie wordt de verdediger van KV Kortrijk rechtstreeks voor de Geschillencommissie gedaagd.

MEER OVER KV Kortrijk

MEER OVER VOETBAL