© Pol De Wilde - Corelio

Verlies van schoen breekt inbreker zuur op

De Antwerpse politie heeft zondagnamiddag een inbreker opgepakt op het Hendrik Conscienceplein. Hij kon herkend worden omdat hij maar een schoen droeg. Zijn andere schoen verloor hij toen hij op de vlucht sloeg.

joro

Bewoners merkten zondagnamiddag een man op op de binnenkoer van enkele woningen in de Wolstraat. Om de binnenkoer te bereiken, moet je een ijzeren hek passeren. Toen een van de bewoonsters poolshoogte ging nemen, bleek de man verdwenen te zijn. Een minuut later trof ze hem in huis aan. De vreemde man werd buitengezet terwijl de politie werd verwittigd. Hierop nam de verdachte de vlucht en klauterde over het toegangshek, waarbij hij een schoen verloor. Een van de toegesnelde patrouilles kon op het Hendrik Conscienceplein de man met één schoen oppakken.

De 37-jarige verdachte uit Antwerpen-Linkeroever, geen onbekende voor de politie, werd voor verder onderzoek meegenomen. In oktober was hij onder voorwaarden vrijgelaten uit de gevangenis. Voorwaarden die op 16 januari afliepen. Hij werd vanmorgen voorgeleid.

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio