© Bart Dewaele

Thomas Leysen nieuwe voorzitter Koning Boudewijnstichting

Thomas Leysen is de nieuwe voorzitter van de Koning Boudewijnstichting. Hij is daarmee de opvolger van Françoise Tulkens, van wie het mandaat op 31 december na de maximumperiode van vier jaar was afgelopen.

rdc

De raad van bestuur van de Koning Boudewijnstichting had Leysen al op 4 december tot voorzitter verkozen, maar de stichting heeft het nieuws pas maandag bekendgemaakt.

De 55-jarige Leysen was al voorzitter van de raad van bestuur van de bankverzekeraar KBC Groep en van mediabedrijf Corelio. Sinds 2008 is hij ook voorzitter van de materiaaltechnologiegroep Umicore waarvan hij voordien de CEO was. Van 2008 tot 2011 was hij ook voorzitter van het Verbond van Belgische Ondernemingen.

De Koning Boudewijnstichting kon daarnaast al ‘gedurende verschillende jaren rekenen op de competenties en de niet aflatende energie van Thomas Leysen als voorzitter van het Erfgoedfonds’, zo vermeldt de mededeling nog.

Er treden nog vier nieuwe leden toe tot de raad van bestuur van de Koning Boudewijnstichting. Het gaat onder meer om Vlaams parlementslid Yasmine Kherbache en gewezen Vlaams minister van Onderwijs Marleen Vanderpoorten. Ook Jean Hilgers, directeur van de Nationale Bank van België, en Laurence Bovy, regeringscommissaris bij de Luikse universiteit, doen hun intrede in die raad van bestuur.