© EPA

WhatsApp wordt helemaal gratis

Whatsapp gaat gebruikers niet langer laten betalen voor hun diensten. Tot nu moesten klanten 89 eurocent betalen na het eerste gratis jaar. Maar ook die kost verdwijnt dus.

mab

Jan Koum - de CEO van Whatsapp - had groot nieuws op de DLD-conferentie in München. Voortaan is het gebruik van de populaire chatapp volledig gratis. Dat was het eerste jaar al zo voor nieuwe gebruikers. Wie langer dan een jaar wilde gebruik van Whatsapp, moest in principe 89 cent betalen.

Maar veel gebruikers moesten dat bedrag nooit ophoesten en het ‘lidgeld’ werd zeer onregelmatig geïnd. Dat hebben de heren van Whatsapp - dat twee jaar geleden is overgenomen door Facebook - nu ook in het snotje. “Het werkt gewoon niet zo goed”, geeft Koum toe. En dus wordt Whatsapp dan maar volledig gratis. Bovendien vreesden de ontwikkelaars dat veel mensen geen creditcard hebben, zeker in groeilanden. Dat belemmerde de groei van de app.

Chatten met de bank

Toch wil Whatsapp nog altijd geld verdienen. Dat hopen ze te doen door bedrijven met hun klanten te laten chatten via een beveiligd kanaal. Op die manier zou uw bank u berichtjes kunnen sturen of kan een luchtvaartmaatschappij hun reizigers verwittigen als een vlucht vertraging heeft.