© AP

Antwerpenaar (54) wordt CEO van Henkel

De Belg Hans Van Bylen komt vanaf 1 mei aan het hoofd te staan van het Duitse bedrijf Henkel, bekend van merken als Persil en Schwarzkopf. Dat blijkt maandag uit een persbericht van Henkel.

Van Bylen werkt sinds 1984 voor Henkel. De 54-jarige Antwerpenaar zit sinds 2005 in de raad van bestuur, waar hij verantwoordelijk is voor de verzorgingsproducten. Vanaf 1 mei klimt hij op tot CEO. Hij zal de nieuwe strategie van Henkel moeten ontwikkelen, die eind dit jaar voorgesteld wordt, klinkt het.

De Belg volgt Kasper Rorsted op, die na acht jaar als CEO op eigen vraag het bedrijf verlaat. Zijn toekomst ligt bij de Duitse sportartikelenproducent Adidas, zo bleek later op de dag. Rorsted wordt er op 1 oktober CEO, in opvolging van Herbert Hainer.

De activiteiten van Henkel omvatten lijmen (zoals Pritt en Pattex), verzorgingsproducten (Schwarzkopf, Syoss, Diadermine) en huishoudproducten (Persil, Pril). Het Duitse bedrijf stelt 50.000 mensen tewerk en boekte in 2014 een omzet van 16,4 miljard euro.