© Jeffrey Gaens

© BELGA

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

AA Gent laat duurste aankoop ooit al na half jaar vertrekken

Verrassing bij landskampioen AA Gent maandagmiddag: Erik Johansson, de recordaankoop van de Buffalo’s, verlaat per direct de club en tekent een contract voor 4,5 seizoenen bij FC Kopenhagen. Opvallend want de 27-jarige Zweedse international kwam pas deze zomer over van Malmö. De verdediger kon echter nooit een vaste basisplaats afdwingen onder Hein Vanhaezebrouck.

dmm

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Erik Johansson was dé zomertransfer van AA Gent. De Zweedse international kostte AA Gent in juli zo'n twee miljoen euro. Maar de centrale verdediger kon de verwachtingen in de Ghelamco Arena nooit inlossen. Johansson begon nog wel in de basis aan het seizoen, maar na een knieblessure in september zou het nooit meer goedkomen in Gent. Hij belandde op de bank of naast de ploeg. Zijn laatste speelminuten dateren al van 4 december tegen Zulte Waregem. De voorbije vier matchen stelde Vanhaezebrouck hem niet meer op. Tegen Anderlecht zat hij zondag 90 minuten op de bank. Nu verkast Johansson dus naar FC Kopenhagen, de leider in Denemarken.

"FC Kopenhagen is de grootste Scandinavische club. Ik kijk ernaar uit om de club titels te bezorgen en op het Europese toneel aan te treden. Mijn periode bij AA Gent begon goed. Ik speelde 10 wedstrijden. Jammer genoeg liep ik daarna een blessure op. Het team deed het goed zonder mij, waardoor de coach me niet meer opstelde. Ik twijfelde dan ook niet toen Kopenhagen kwam aankloppen", aldus de 27-jarige Johansson.

Deur open voor Poulain

Het vertrek van Johansson zet de deur open voor Kortrijk-verdediger Benoît Poulain. Die was gisteren aanwezig in de Ghelamco Arena tijdens de topper tegen Anderlecht en sprak achteraf met Gent-coach Vanhaezebrouck. Poulain is ook erg gewild door Club Brugge, dat in hem de vervanger ziet voor Oscar Duarte.

MEER OVER KAA Gent

MEER OVER VOETBAL