© De Koninck

© De Koninck

© De Koninck

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Nieuwe leerrijke brouwerijtour in de Stadsbrouwerij De Koninck

Brouwerij De Koninck heeft op de Mechelsesteenweg 121 een belevingscentrum geopend waar de bezoekers ondergedompeld worden in de geschiedenis en de werking van de Antwerpse brouwerij.

Marin Baetens

Sinds 1833 worden de bieren van De Koninck gebrouwen aan de Mechelsesteenweg te Antwerpen. Op 1 september 2015 werd, na 15 maanden verbouwingen, het nieuwe bezoekerscentrum voor het publiek opengesteld. Een bezoek dat tussen de 75 en 90 minuten in beslag neemt , volgens het eigen tempo der bezoekers, leidt door de 10 exporuimtes waar de geschiedenis en de werking van de brouwerij worden verteld. Ray Cokes belicht de typisch Belgische bierglascultuur. Een virtueel tochtje door Antwerpen maken kan achter het stuur van een authentieke bestelwagen van de brouwerij. Na de hele tour wacht nog het uitgebreid proeven van de verschillende bieren en de wandeling door de souvenirshop.

Maar op de site van De Koninck wordt niet alleen aan bierbrouwen gedacht. Kaasaffineurs Van Tricht laten hier hun kazen rijpen en chocolatier Jitsk maakt er zijn zoete creaties. Binnenkort openen culinair fotograaf en uitgever Tony Le Duc en de slagers De Laet en Van Haver er hun eigen ateliers. In de ruimte van de slagerij opent het duo chef-kok Bert-Jan Michielsen en sommelier Luc Dickens van de Schone van Boskoop hun eigen restaurant. Little Brewers Winter Garden serveert lekkere winterkost in de binnentuin.

Practisch: Mechelsesteenweg 291 Antwerpen ( ingang via Boomgaardstraat) tel 03/866.96.90

open alle dagen, behalve maandag, van 10u tot 18u Prijzen volwassenen: 12€, groepen, 65+, studenten : 10€

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio