© MVB

Nieuwe start voor Jake’s Place

Muziekcafé Jake’s Place in Westerlo wordt na twee weken sluiting opnieuw tot leven gebracht. De 24-jarige Lorenz Fransen gaf zijn job op om het café tegenover de vroegere Reflex uit te baten. “Ik wil de mensen plezier bezorgen en deze plek is daar perfect voor.”

Marlies Van Bael

Tegenover recent gesloten discotheek Reflex is niet alleen sportcentrum Heracles, maar ook muziekcafé Jake’s Place met daarboven muziekcentrum Het Debuut. “Negen jaar geleden richtte Jan Van Loy Jake’s Place op en sinds die dag kwam ik hier geregeld”, vertelt Lorenz Fransen. “Enkele weken geleden vroeg de toenmalige uitbaatster me of ik het niet zag ­zitten om het café over te nemen. Ze had er zelf geen zin meer in en ik vond het eigenlijk wel een goed idee om het café uit te baten, dus stemde ik toe. Ik vind het leuk om voor plezier te zorgen bij de mensen en deze plek uitbaten is daar perfect voor.”

Jake’s Place ging twee weken dicht om Fransen de kans te geven om alles voor te bereiden. “Administratief is alles zeker nog niet in orde, maar ik ben er wel helemaal klaar voor. Ik heb altijd al het idee gehad om een club uit te baten waar mensen kunnen dansen. Dit is nu wel meer een gezellig café, maar dat is ook heel fijn.”

Thema-avonden

Lorenz Fransen veranderde ­weinig aan de inrichting, maar wil wel wat sleutelen aan de ­muziek. “De muziek die ik ga draaien, ­varieert van ABBA tot ZZ Top. Ook wil ik af en toe thema-avonden organiseren.”

Ook qua drankaanbod wil Fransen variëren. “Volgende maand organiseer ik een gin-tasting waarna ik ook met een eigen huisgin op de proppen wil komen en elke maand zet ik een speciaal bier in de kijker.”

Jake’s Place is elke dag, behalve maandag, open vanaf 16u. “Een sluitingsuur is er niet.” Tijd genoeg dus om te dansen en plezier te maken.

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio