© gva

Prins ontvangt mysterieuze gast

Prins Simon de Merode ontving een geheimzinnige gast op zijn kasteel in Westerlo. Een van Vlaanderens bekendste acteurs kreeg een exclusieve rondleiding. De populaire acteur vertolkt deze zomer de rol van Albert I.

stla

“Het kasteel de Merode is prachtig. Ik vond het een hele eer om prins Simon te ontmoeten en te babbelen over het spektakel ­Albert I.” Aan het woord is een heel bekend acteur. Maar wie de titelrol op zich neemt, verklapt prins Simon nog niet aan het grote publiek. “Ik overdrijf niet. Onze voorlopig nog mysterieuze ­acteur behoort tot onze nationale top. Naast hem staan er nog acht professionele acteurs op de planken. Via de Facebookpagina Historalia geven wij tips over onze cast en schenken er tickets weg.”

De prins plaatste een geheimzinnige foto online. Mark Tijsmans of Peter Van de Velde? De reacties stromen binnen. “Albert I wordt korter, krachtiger en spectaculairder dan Marie-Antoinette”, voorspelt regisseur Luc Stevens. “Niet alleen op, maar ook achter het podium werken wij met een versterkte ploeg. Twee choreografen en scenograaf Marnik Baert werken aan een indrukwekkende setting. Momenteel finaliseren we het script, voor ons verhaal ­kregen we exclusief toegang tot het archief van het koninklijke paleis.”

Raden naar de cast van Albert I kan via www.facebook.com/historalia

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio