© gva

© BERT DE DEKEN

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Broodjeszaak La Casa vernieuwt met frituur

De eigenaars van broodjeszaak La Casa in de Bevrijdingslaan in Meerhout bouwen tegenover hun eigen zaak een volledig nieuw complex. “We willen uitbreiden met een frituur”, zeggen de uitbaters.

saskia van gestel

Davy Bierens (35) en zijn vrouw Eefje Goetelen (35) zijn gebeten door het horecavirus. Nochtans werkten ze zes jaar ­geleden nog allebei bij Philips. Eefje heeft kokschool gevolgd en Davy deed op zijn achttiende een poging om een frituur over te nemen, maar dat ging uiteindelijk niet door.

“We leerden elkaar kennen bij Philips en droomden beiden van een horecazaak”, zegt Eefje. “Bij de eerste afvloeiing zes jaar geleden ben ik gestopt bij Philips en heb ik broodjeszaak La Casa op­gestart. Dit was zo’n succes dat Davy na een halfjaar ook mee in de zaak is gestapt.”

Nu werd een modern gebouw met meer ruimte stilaan een dringende noodzaak voor Davy en Eefje. “Onze keuken ligt altijd vol met bestellingen en ingrediënten”, zegt Davy. “Soms hebben we zelfs geen plaats om broodjes te maken. Dus maakten we plannen voor een volledig nieuwe zaak op de locatie waar we de parking hadden geïnstalleerd.”

Deze zomer trekken Davy en ­Eefje naar hun modern pand met twintig zitplaatsen en een ruime parking achteraan. “Mijn broer Niels (26) koopt onze huidige woning over en zal samen met Eefje de broodjeszaak runnen”, zegt Davy. “Ikzelf start met een frituur, omdat ik daar altijd al van gedroomd heb en omdat een frituur runnen ook in onze familie zit. Bovendien vroegen onze klanten steeds opnieuw wanneer we ook frieten zouden bakken.”

Lees meer in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio