© BELGA

Vrieskou houdt aan: vannacht tot -15 graden

Koning Winter heeft lange tijd op zich laten wachten, maar nu is hij echt in het land. Na een eerste winterprik afgelopen vrijdag, zakken de temperaturen maandagnacht tot -15 graden Celsius.

Maandagmiddag blijft het droog met zon, maar ook hoge wolkenslierten. Er waait een zwakke tot matige zuidoostenwind. De maximumtemperatuur schommelt rond het vriespunt. Hoog in de Ardennen wordt het niet veel zachter dan -4 graden Celsius.

Maandagavond en -nacht zijn er brede opklaringen. Maar het wordt bibberen. De minima bedragen -6 tot -15 graden Celsius.

Dinsdag is het droog en zonnig. In de loop van de namiddag verschijnen er wat meer wolken over het noorden van het land. De maxima bedragen +1 tot -4 graden. Er staat een zwakke veranderlijke wind.

Van woensdag tot en met vrijdag is het overwegend droog en koud met zon afgewisseld door wolkenvelden. De temperatuur komt overdag maar net boven het vriespunt uit. In de nacht en ochtend vriest het zowat 3 tot 6 graden. In de Ardennen blijft het ook overdag vriezen. ‘s Nachts daalt het kwik er naar waarden tussen -7 en -11 graden. In het weekend neemt de neerslagkans toe en wordt het ook zachter.