© Getty Images

© BELGA

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Matteo simoni Acteur proeft van Hollywood op de Golden Globes

Matteo Simoni proeft van Hollywood op de Golden Globes

Terwijl in Vlaanderen het succes van Saftey First: The Movie blijft voortduren, geniet Matteo Simoni (28) van enkele weekjes vakantie in Los Angeles, waar hij elke ochtend met zijn surfplank over de golven van de Stille Oceaan scheert. “Als ik surf, voel ik me volledig zen. Voor die rust alleen al zou ik misschien naar hier willen verhuizen.”

greet ramaekers

Vorig weekend werd Matteo Simoni ondergedompeld in de glitter en glamour van Hollywood, toen de uitreiking van de Golden Globes bijwoonde. “Een te gekke ervaring die ik alvast kan schrappen van mijn bucketlist”, lacht de 28-jarige acteur.

In België heb je al heel wat rode lopers meegemaakt. Hoe verschillend is het in Hollywood?

Matteo Simoni: Tja, in Hollywood gebeurt alles natuurlijk op een immens grotere schaal. En vreemd genoeg was ik minder star struck dan ik had gedacht. Want uiteindelijk zijn die sterren ook maar mensen zoals jij en ik, op zoek naar geluk. Het zijn de media die deze acteurs en actrices tot onsterfelijke helden katapulteren.

Welke sterren hebben het meeste indruk op jou gemaakt?

Ik vond het super om even een glimp te kunnen opvangen van Paul Dano (Love & Mercy, red.). Omdat hij een acteur is met wie ik mij op een gezonde manier identificeer, omdat hij altijd verfijnde rollen speelt waar ik me ook graag aan zou willen wagen. Ik was ook blij om Alicia Vikander (The Danish Girl, red.) te zien. Sinds haar schitterende prestatie in Ex-Machina ben ik een enorme fan van haar. De charmes van Jennifer Lawrence hebben ook een indruk op me nagelaten. Zij weet op een bijzonder naturelle manier om te gaan met de mediagekte rondom haar. En toen Leonardo DiCaprio als een van de laatsten toekwam op de rode loper, was het net alsof de koning arriveerde. (lacht) Iedereen werd muisstil, dat was echt zot. Voor mij is hij een van de beste acteurs van dit moment.

Je hebt ook even een babbeltje geslagen met David Hasselhoff.

Ja! ‘The Hoff’ was bijzonder sympathiek en ik was verrast dat hij ruim de tijd nam om met iedereen te praten. Best wel grappig dat hij blijkbaar stapelzot is van Vaya Con Dios. Trouwens, hij zag er wel héél jong uit voor zijn leeftijd. (lacht)