© Photo News

Wickmayer uitgeschakeld, Goffin door op Australian Open

Yanina Wickmayer is al meteen uitgeschakeld op de Australian Open. De Slovaakse Magdalena Rybarikova was in drie sets te sterk. Wickmayer liet ook twee matchballen liggen. David Goffin gaat wel door, net als Djokovic en Serena Williams.

maj

Klik hier voor alle uitslagen van de Australian Open

Yanina Wickmayer is de beste Belgische op WTA-41, maar ging er dus uit tegen de Slovaakse Magdalena Rybarikova (WTA-75): 3-6, 6-3, 7-5. Het had er anders kunnen uitzien: bij 5-4 in derde set miste ze twee matchballen.

David Goffin kon zijn eerste duel in Melbourne wel winnen. Hij klopte de Oekraïner Sergej Stachovski (ATP-60) in vier sets. Na 2u36 stonden de 3-6, 6-3, 6-4 en 6-4 setstanden op het scorebord.“Het was geen makkelijke eerste ronde”, verklaarde de Luikenaar na afloop. “Ik kende mijn opponent en wist dat hij veel naar het net zou komen. Ik ben blij dat ik de partij heb doen keren na de eerste set”, aldus Goffin, die het ook even over de weersomstandigheden had. “Het was echt warm en de ballen waren moeilijk te controleren”. In de tweede ronde treft Goffin Damir Dzumhur (ATP 81), die maandag in vijf sets de maat nam van de Brit Kyle Edmund (ATP 88). De Bosniër haalde het met 1-6, 7-6 (7/4), 4-6, 6-3 en 6-1, de partij duurde ruim drie uur. Het wordt de allereerste confrontatie tussen de 25-jarige Luikenaar en de twee jaar jongere Bosniër. “Dzumhur is een goede speler en het wordt geen hapklare brok. Ik verwacht een zware match en zal moeten proberen om mijn spel op te leggen.”

Djokovic en Serena

Ook Novak Djokovic tennist gewoon door. De titelverdediger liet geen spaander heel van Chung Hyeon: 6-3, 6-2 en 6-4. De match tegen de Zuid-Koreaanse tiener duurde exact 115 minuten, waarin de Serviër 40 winners sloeg. De titelverdedigster bij de vrouwen, Serena Williams, sloeg alle twijfels rond haar fitheid weg met een 6-4 7-5-zege op de Italiaanse Italian Camila Giorgi. Williams had de afgelopen vier maanden niet gespeeld.

Ook Roger Federer stoomde door. De Georgiër Nikoloz Basilashvili ging er in met 6-2 6-1 6-2 kansloos uit. Voor Federer was het al de zeventiende keer dat hij aan de Australian Open deelnam. In de volgende ronde wacht de Zwitser Alexandr Dolgopolov uit Oekraïne.