© gva

Omstreden islamprediker woont gewoon in Borgerhout

Een omstreden en vooral veelbesproken islamprediker die de inspiratiebron wordt genoemd van een van de terroristen van Parijs, leeft in ons land. Zelf verkondigde Tarik Chadlioui (42) dat hij in Egypte woont. Maar in Borgerhout kennen ze hem gewoon als ‘buurman Tarik’. “We hopen dat hij toch in de gaten wordt gehouden?”

cedric lagast

Het nieuws dat Tarik Chadlioui op 29 januari naar Antwerpen zou komen om op een benefiet als spreker geld in te zamelen voor een moskee, zorgde vorige maand nog voor verhitte reacties. Er kwamen parlementaire vragen aan minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA), en er gingen stemmen op om Chadlioui de toegang tot ons land te ontzeggen. Hij werd uiteindelijk van de sprekerslijst geschrapt.

De omstreden prediker is sinds 2002 Belg, maar hij zou in Egypte wonen. Chadlioui vertrok in 2010 met zijn gezin uit België, naar eigen zeggen omdat zijn vrouw hier geen boerka mag dragen. Het weekblad Humo ontdekte echter dat Chadlioui in 2011 een bvba oprichtte, waarvan de zetel in de Guldensporenstraat in Borgerhout is gevestigd.

“Op dat adres woont Tarik Chadlioui ook”, klonk het gisteren bij buren in de straat. “Hij heeft het huis twaalf jaar geleden gekocht, en hij is er nooit weggeweest.”

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio