© SMB

Trainerswissel levert Lille meteen de drie punten op

Lille zorgde voor de stunt van de 18de speeldag door Esp. Pelt zijn eerste nederlaag van het seizoen toe de dienen. Het spitsenduo Chida-Ebobo speelde een hoofdrol.

rwi

Het was nog maar de derde keer dit seizoen dat de twee Nederlanders samen aan de aftrap kwamen. Tegen Pelt bewezen ze dat ze wel degelijk complementair zijn. De partij was nog maar elf minuten ver toen een tweede knappe combinatie tussen hen tot de 1-0. "Youssef is een type zaalvoetballer en om de een of andere reden voel ik goed aan waar hij gaat lopen", lachte Ebobo de tanden bloot.

"Voor de 1-0 had ik hem al eens in bijna in schietpositie kunnen brengen, maar toen lukte dat net niet zodat ik zelf mij kans moest gaan." Mertens redde de poging nadat hij net daarvoor ook al eens alles uit de kast moest halen om een gevaarlijke terugspeelbal over de lat te tikken. Die eerste minuten greep Lille de bezoekers bij de keel en pas na een half uur herstelde Pelt min of meer het evenwicht.

"Ze kwamen net voor rusten op gelijke hoogte, maar deze keer voelde die tegentreffer niet aan als een opdoffer", ging Ebobo verder. "Integendeel, het pepte ons op om er na de rust nog steviger in te gaan. Iedereen geloofde er nog in en dat was niet de geringe verdienste van de trainer die ons allemaal voor de wedstrijd en tijdens de rust op scherp had gezet."

"Hij had ons op het hart gedrukt om het negativisme achter ons te laten en voortaan positief te denken. Dat lukte wonderwel, want ondanks die gelijkmaker net voor rusten, waren we er allemaal van overtuigd dat we iets konden rapen tegen dit sterke Pelt. Dat we in de slotminuut de 2-1 scoorde zorgde dan ook voor een ongelooflijke ontlading bij de hele club."