Antwerpse Laura Tesoro (19) gaat voor België naar het Songfestival

Laura Tesoro (19) uit Antwerpen heeft de finale van Eurosong gewonnen. Zij gaat met het nummer 'What's The Pressure' in mei ons land vertegenwoordigen op het Songfestival in Stockholm.

jva

De vijf finalisten brachten zondagavond hun nummer voor de tweede keer live op televisie, dit keer met de volledige act bedacht door choreograaf Ish Ait Hamou.

Eerst werden de stemmen van tien internationale jury's opgeteld bij die van de publieksjury. Daarna kenden we de namen van de twee superfinalisten: Laura op kop, gevolgd door Tom. Vervolgens kon een laatste keer worden gestemd en bleek de gedoodverfde favoriete Laura de winnares. Ze is ook bekend als actrice in de soap "Familie" en voor haar deelname aan The Voice van Vlaanderen.

De tekst van het nummer 'What's The Pressure' is van de hand van niemand minder dan Selah Sue. Ze schreef de song samen met haar ex-drummer Louis Favre. Producer was de Brit Peter Gordeno, sinds 1998 de vaste toetsenman van Depeche Mode.

In 2015 stuurde de RTBF nog Loïc Nottet naar Wenen. Met "Rhythm Inside" haalde hij toen de vierde plaats. Het festival werd gewonnen door de Zweed Mans Zelmerlöw.