KorfbalEuropa CupPKC 31- Boeckenberg 21

PKC te sterk voor Boeckenberg

In het Hongaarse Boedapest won het Nederlandse PKC de finale van de Europese beker tegen Boeckenberg. De gestalte en precisie bij PKC deden Boeckenberg de das om.

lwi

De strijd om de Europa Cup wordt sinds 1985 gehouden en 27 van de 31 keer ging de beker naar een Nederlandse club. De Belgen zegevierden vier keer, voor het laatst in 1998. PKC, dat met acht bekers recordhouder is, had het aanvankelijk nochtans lastig tegen Boeckenberg. Maar net na de hervatting stond het al 18-12. Wat coach Luc Tossens ook ondernam, de Nederlanders liepen steeds verder uit en wonnen met ruime 31-21 cijfers. “Je kan door de gestaltehandicap wel lang weerwerk bieden, maar uiteindelijk moet je je toch gewonnen geven”, zegt Tossens. “Hun reboundoverwicht is dan zo groot dat ze veel meer schotkansen krijgen. Dat kan je niet blijven volhouden. Hun schotvaardigheid is ook beter. Bij ons zijn Jesse De Bremaeker (acht) en Nick Janssens (zeven) de topschutters, maar daar blijft het bij. Drie van onze spelers kwamen zelfs niet tot scoren. Bij PKC scoorde iedereen.”

Tossens zorgde in de slotfase nog voor een verdiende applausvervanging voor de afscheidnemende Davor Duronijc. “Voor mij was dit het laatste internationale contact als speler”, zei een geëmotioneerde Duronjic. “We zijn er ook nu niet in gelukt te winnen, maar ik heb van een fantastische ploeg en geweldige supporters afscheid mogen nemen.”