Volleybal eerste divisieA (v):Volley Noorderkempen 3 - Wellen 2

Volley Noorderkempen pakt tegen Wellen zesde zege op rij

De vrouwen van Volley Noorderkempen blijven hun remonte verderzetten. Met een zesde opeenvolgende overwinning staat het team al vierde. Deze keer was directe achtervolger Wellen het slachtoffer van dienst. 3-2 werd het.

mb

Coach Jan Weyns was dan ook meer dan tevreden met de overwinning en zeker ook over de manier waarop die behaald werd. “We beleefden echt wel een moeilijke avond en hebben het zeker niet cadeau gekregen. Het was knokken voor ieder punt. Dit was toch wel de zwaarst bevochten zege van de voorbije twee maanden.”

“Ergens is dat ook niet onlogisch. We zitten in een periode die wegens examens vrij lastig is en zijn daardoor niet echt in onsgewone doen. Vrijdag zagen we dan ook Van Loon nog eens uitvallen met een blessure. Die moeten we mogelijk enkele weken missen. Dat we er dan toch in slagen deze wedstrijd te winnen, maakt me erg blij”, aldus Weyns.

aarzelende start

“Onze start was, op de laatste set na, vrij aarzelend. Wat maakt dat we iedere keer alles uit de kast moesten halen om een achterstand weg te werken. In de eerste set lukte ons dat niet, in sets twee en drie wisten we in moneytime alsnog het tij te keren en de set binnen te halen. Ook in de vierde set kwamen we op het einde nog sterk opzetten, maar toen was de kloof te groot om weg te werken.”

De thuisploeg liet zich door dat nipte verlies van de vierde set echter niet uit haar lood slaan en liep in set vijf direct 5-1 uit. “Daar gebeurde net het tegenovergestelde van de voorbije sets. We moesten nog hard werken om de overwinning veilig te stellen. Dankzij deze knappe reeks (Volley Noorderkempen won sinds 21 november al zijn wedstrijden, red.) staan we nu mooi vierde. Dat is onze plaats. Het is nu zaak daar te blijven staan. Die positie willen we zo lang mogelijk, liefst tot het einde, vasthouden. Lukt dat, dan hebben we het vooropgestelde doel - beter doen dan vorig seizoen toen we zesde eindigden - behaald.”

Setstanden: 18-25, 26-24, 25-23, 22-25, 17-15.