© basp

Veldlopen Herentals

Sofie Van Accom boekt derde zege op rij

Sofie Van Accom heeft met grote voorsprong voor het derde jaar op rij de veldloop in Herentals op haar naam geschreven. Bij de mannen ging de zege voor het tweede jaar op rij naar Nick Van Peborgh.

bs

Topfavoriete Sofie Van Accom leidde van start tot finish en had al na één ronde een mooie voorsprong op een groepje met onder andere Els Rens, Jolien Boonen en Eva Galle. De lerares lichamelijke opvoeding uit Olen diepte de kloof steeds verder uit en na 5,6 km crossen in 18'23, finishte ze met grote voorsprong.

“Het is altijd fijn om voor eigen publiek te lopen. Heel de race had ik een goed gevoel. Dit is mijn derde zege op rij in Herentals”, vertelde Van Accom. “Het ging vlotter dan in Hulshout vorig weekend (ze werd daar tweede, op grote achterstand van Veerle Dejaeghere, red.). Volgende zondag hoop ik op een goede wedstrijd in Hannuit. Na twee regionale crossen zal het weer even wennen worden aan de Crosscup. Doel blijft nog altijd om derde te worden in het eindklassement.”

Els Rens (18'50) uit Houtvenne werd tweede. Provinciaal kampioene veldlopen Jolien Boonen (19'06) uit Kasterlee stond net als vorig jaar als derde mee op het podium.

Bij de mannen liep Nick Van Peborgh net als Van Accom van start tot finish op kop. Hij haalde met grote voorsprong zijn derde veldloopzege van het seizoen in 27'12. Pieter Heemeryck (27'48) liep achter Van Peborgh heel de race eenzaam op de tweede plaats. Vorig jaar werd de triatleet ook al tweede in Herentals. Yirco Van Herck (27'57) beslechtte met een sterke slotronde de strijd voor de laatste podiumplaats in zijn voordeel. In de laatste ronde snelde hij weg uit een groepje met Timothy Convents (vierde in 28'01), Hans Nuyts (vijfde in 28'07), Kristof Nackaerts (zesde in 28'11) en Yelle Van Waeyenberghe (zevende in 28'17).

“In de laatste ronde had ik plots een klein gat, maar de voorsprong werd niet groot. Tot het einde moest ik alles blijven geven”, reageerde hij.

Na een moeizame start begint Van Herck goed op dreef te geraken. “In de zomer was ik lange tijd geblesseerd. Daarom kwam ik wat traag op gang in de eerste crossen. Maar sinds januari begint het te vlotten”, vertelde de loper van ARAC, die vorige zaterdag ook al derde werd in de cross van Hulshout. “In de komende wedstrijden wil ik opnieuw op het podium staan. Volgende zondag loop ik in Geel en daarna is het provinciaal kampioenschap het volgende doel. Ik hoop dat ik daar het podium kan halen, net als vorig jaar.”