© WAS

Futsal FT Antwerpen 5 - KK Malle-Beerse 4

FT Antwerpen van Aziz Hitou knokt zich met bloed, zweet en tranen voorbij rode lantaarn Malle Beerse

Koploper FT Antwerpen heeft het niet cadeau gekregen van een fel van zich afbijtende rode lantaarn KK Malle-Beerse. Uiteindelijk geraakten Hitou en co met de hakken over de sloot voorbij hun Kempense opponent en wonnen ze met 5-4.

mabe

“Het was zeker niet onze beste wedstrijd, maar de drie punten zijn binnen en dat is het voornaamste”, wist een opgeluchte coach Karim Bachar die Antwerpen nochtans al na dertig seconden op 1-0 zag komen.

“Maar in tegenstelling tot de voorbije maanden maakten we nu de kansen op de cruciale momenten niet af, waardoor Malle-Beerse in de wedstrijd bleef en het ons op karakter en wilskracht het ons nog zeer lang moeilijk wisten te maken.”De thuisploeg verzuimde op het einde van de eerste helft de Kempenaars de genadestoot te geven en zag het bezoekende blok nog voor de pauze langszij komen.

“In plaats van 3-0 kwamen ze door twee domme tegendoelpunten, noem het jeugdzonden, nog langszij. En ook in de tweede helft kregen we bij 4-3 de kans hen uit te tellen, maar wrongen we twee uitstekende kansen de nek om en kwamen ze nog één keer op gelijke hoogte: 4-4.”

“Het pleit voor de jongens dat ze er op karakter bleven voor gaan en Hitou enkel minuten voor tijd de verlossende goal binnen knalde.”

Nadien bleef Antwerpen met karaktervoetbal wel overeind en pakte het na bloed, zweet en tranen de drie punten.

“Het was een moeilijke wedstrijd”, trad aanvoerder en uitblinker Aziz Hitou zijn coach bij. “Maar dat hadden we enigszins wel verwacht. Met Malle-Beerse, ook al staan ze laatste, ben je nooit klaar, dat wisten we. We misten duidelijk het nodige matchritme”, zocht Hitou naar een verklaring voor de moeizame zege van zijn team.

“Het was dan ook al van 4 december geleden dat we nog een wedstrijd hadden gespeeld. Dat zorgde toch wel voor wat onzuiverheden. Daarnaast waren ook Achabar en Nesen niet volledig fit en ontbrak El Ghadaaoui met een blessure. Ik vind het knap dat we er dan toch in gelukt zijn - niet met het verwachte frivole voetbal, maar door onze mouwen op te stropen - de drie punten te pakken tegen een fel van zich afbijtend Malle-Beerse dat op basis van die inzet misschien wel een punt verdiend had. Door de zege blijven we ongeslagen op kop. We gaan er alles aan doen om daar zolang mogelijk te blijven staan.”