© koen fasseur

Voetbal4de klasse CSint-Lenaerts 3- Vosselaar 0 - Pieter Fasseur en maats maken eeuwfeest van Sint-Lenaarts compleet

“Het werd tijd dat we nog eens wonnen”

Na 4 op 24 zijn Pieter Fasseur en zijn maats er nog eens in geslaagd om een wedstrijd te winnen. Spelmaker Fasseur was er achteraf enorm blij mee. Hij scoorde niet alleen de openingstreffer, maar gaf ook de beslissende assist voor de tweede treffer.

walter peersmans

De winst tegen Vosselaar luchtte het plaatselijke team enorm op. Na een receptie en het etentje rond het honderdjarig bestaan van de club kwam Lenty Frans, de kersverse Miss België op bezoek. De Belgische miss mocht met het plaatselijke team daarna op de foto en gaf de aftrap.

De thuisspelers bleven niet achter en namen onmiddellijk het initiatief. Met tof veldspel en verschillende kansen werd de eerste helft met 2-0 voorsprong afgerond. Doelman Du Pont voorkwam zelfs een grotere achterstand.

Pieter Fasseur was duidelijk in goede doen. “Het werd tijd dat we nog eens wonnen”, bekende hij. “Na het verlies op City Pirates ging ik met een wrang gevoel de winterstop. We waren er dan ook allemaal op gebrand om tegen Vosselaar sterk voor de dag te komen. Gelukkig gebeurde dat ook. Iedereen speelde top en van bij de aftrap hadden we de wedstrijd in handen.

De eerste helft was weer sterk. Op een zwaar veld staken we verschillende goede combinaties in elkaar en dwongen we verschillende kansen af.”, herinnerde Fasseur zich. “Ik vond de 2-0 bij de rust dan ook volkomen verdiend."

Vosselaar kwam daarna sterk uit de kleedkamer en zette de Eesterploeg aanvankelijk fel onder druk. “Ze probeerden uiteraard die achterstand weg te werken, maar uiteindelijk bleven wij toch de meeste en beste kansen creëren”, ging de spelmaker verder. “Toen we er 3-0 van maakten brak bij hen de veer. Winnen na weken van verlies en gelijspelen, lucht enorm op. Ik baalde na het verlies op City Pirates omdat we met 4 op 24 de winterstop ingingen.”

Persoonlijk was Fasseur ontzettend blij met zijn openingstreffer en de assist naar de tweede treffer. “Na een zware werk- en trainingsweek doet dat extra deugd”, stelde hij. “Ik scoorde de eerste en bracht de tweede treffer aan. Dat deed me ontzettend veel deugd. Ik speelde eerst negen sterke wedstrijden, maar viel dan terug. Ik had echt nog eens een goede wedstrijd nodig. De winst smaakt naar meer. We trekken nu twee opeenvolgende weken naar Limburg en hopelijk blijf ik goed in mijn vel zitten.”