© TOM GOYVAERTS/GMAX Agency

Voetbal4de klasse CNijlen 1- Olympia Wijgmaal 2

Nul op zes dreigt Nijlen in de problemen te brengen

Nijlen heeft geen gelukkige avond gekend tegen Wijgmaal. De eerste helft viel het nog mee, maar na de pauze speelden de blauwhemden geen sterke partij. In de slotfase ging het nog onderuit waardoor het na de winterstop nul op zes pakte. Voor ex-Wijgmaa-speler Sam Mellebeek kwam de nederlaag dubbel hard aan.

givl

“Dit is pijnlijk”, vatte Sam Mellebeek samen. “Onze eerste helft kon nochtans wel door de beugel. We hadden het meeste balbezit en kregen ook de beste kansen, ook al waren die dan niet zo talrijk. We vergaten ze wel af te maken en dat moesten we duur bekopen. Na de rust was er ruimte, maar vergaten we te voetballen. We liepen ook uit de organisatie en daar profiteerde Wijgmaal van. Nadat we op achterstand waren gekomen, kwamen we op gelijke hoogte via die strafschop en toen zag het er opnieuw goed uit. Maar plots liep het niet meer en Wijgmaal werd gevaarlijk op de counter.” “

Die vrije schop net voor tijd mochten we nooit weggeven, zeker niet als je weet dat er iemand als Stockx rondloopt bij de tegenstander. Die lepelde hem mooi over het muurtje. Zo verliezen we kostbare punten. Voor mij was het dubbel jammer, want tegen je ex-ploeg verliezen doe je nooit graag, zeker niet als het zo een belangrijke match betreft. We moeten er niet onnozel over doen, matchen als tegen Wijgmaal moeten we thuis winnend kunnen afsluiten.”

nog moeilijke weken

“Die nul op zes net na de winterstop hadden we zeker niet verwacht, dat moet ik toegeven. Dit is absoluut een slechte zaak, want de volgende weken moeten we aantreden tegen de sterke ploegen van de reeks. Het worden moeilijke weken, maar we moeten ons herpakken.”