© WAS

Voetbal3de klasse BBerchem Sport 1- Tempo Overijse 2 - Berchem laat zich simpel wegzetten door Tempo Overijse

“Goed gevoel kan alweer de vuilbak in”

Na de verdiende driepunter op Hasselt, geen goed vervolg in eigen huis. Tegen Tempo Overijse kwam Berchem nooit echt in het spel voor om aanspraak te maken op meer.

KRISTOF SOMERS

Zonder de geschorsten Badiane, Djoum en vooral topschutter van Kruijssen toch een resultaat neerzetten: dat was de opdracht die Berchem zondagmiddag te wachten stond tegen het altijd te duchten Overijse. Onoverkomelijk leek dat niet, want Audenaert keerde op links weer terug uit blessure, Van Dessel kon opnieuw 90 minuten aan én de eerder deze week zieke Paridaans bleek dan toch voldoende fit om aan de match te beginnen. En toch was Berchem nergens in die eerste helft. Een gebrek aan ideeën, geen enkele uitgespeelde aanval, laat staan een doelkans. “Die onmondigheid voorin was treffend”, opent trainer Stef Van de Velde, die verrassend uitpakte met de 16-jarige De Kuyffer als speerpunt in de aanval. “Hem kunnen we niets verwijten. Het was erg ondankbaar om in deze omstandigheden te debuteren. Maar we kozen wel bewust voor hem. Afgelopen week probeerden we op training ook twee andere opties uit, maar die konden me niet overtuigen. Zowel Tim (Verstraeten, red) als Nick (Carrez, red) zijn geen honderd procent op dit moment.”

Een kwestie van te weinig wisselmogelijkheden dus. “Maar dan nog”, pikt Van de Velde in. “De afwezigheid van die drie geschorsten mag geen excuus zijn. Vandaag was het grote probleem dat niet iedereen met even veel mentaliteit en engagement heeft gespeeld.” Overijse profiteerde gretig. “Twee blunderdoelpunten die alle twee bij een foutje van Mununga beginnen”, zegt Van de Velde zonder verpinken. En zo verspeelt Berchem de bonus die het in Hasselt had gepakt. “Het goed gevoel van vorige week kan alweer de vuilbak in. Hier laten we een mooie kans liggen om weg te lopen op de ploegen die hun wedstrijd afgelast zagen.”