© koen fasseur

Voetbal2de klasseAntwerp 2- Geel 1 - ASV Geel slikte te gemakkelijk tegendoelpunten

“Ik stond zeker niet op een eiland te voetballen”

Nadat ASV Geel uit stage terugkeerde, verloor het met 0-5-cijfers de oefenwedstrijd tegen Lommel. De opdracht om zaterdagavond leider Antwerp te bedreigen leek zo goed als onmogelijk. Maar ASV maakte een verrassend goede beurt. Het verloor slechts met het kleinste verschil.

marc kempen

Thomas Jutten bracht in de 9de minuut de bezoekers zelfs op voorsprong. “Het was de eerste keer dat wij diep op de Antwerp-helft konden doordringen. Ik kon uithalen van net buiten de zestien meter. Via de binnenkant de paal trof ik raak. Dat was natuurlijk een opsteker. Helaas, we konden die bonus niet lang vast houden. We zaten goed in de match maar verdedigden niet scherp genoeg, met twee tegentreffers tot gevolg. Wij pakken te makkelijk goals en daar moeten wij met heel de ploeg aan werken.”

Goals van Dequevy en Hairemans, dat zijn namen die klinken in tweede klasse. “Je kan nog wel enkele namen noemen, maar wij waren niet onder de indruk van de omstandigheden”, reageerde de Limburger. “Ik vond dat wij aardig combineerden. Als er al een verschil te zien was tussen beide ploegen, dan was dat wel heel klein. Toegegeven, wij dwongen niet zoveel kansen af, maar dat deed Antwerp ook niet. Ook na rust, toen wij risico's moesten nemen en meer ruimte lieten, dreigden zij ook niet veel. Van de verwachte pletwals was echt geen sprake.”

Trainer Euvrard had Jutten op een ongewone positie geposteerd, diep in de spits. “Een tactische beslissing voor deze week. Hij wilde een mannetje meer op het middenveld, vandaar dat hij mij vooruit schoof. Ik heb hard gewerkt maar ik stond niet op een eiland te voetballen. De middenvelders zorgden voor een vlotte aansluiting. Op die manier kwam ik toch tot enkele schietkansen. Ons systeem draaide dus wel. Maar of dit herhaald zal worden in de volgende weken, dat zal de trainer bepalen. Wij hebben wel bewezen dat de vijf goals van de partij tegen Lommel een gevolg was van de stage die nog in de benen hing. Jammer genoeg werden wij niet beloond met een gelijkspel, want dat zat er wel in.”