© gva

voetbal2de klasseEupen 0- Dessel Sport 1

Uitblinker Michiel Jaecken: "Ze hadden last met onze organisatie"

Een gehavend Dessel Sport heeft het nieuwe jaar ingezet met een knappe 0-1-zege op het veld van Eupen. Dit na een laat doelpunt van Michiel Jaeken, één van de Desselse uitblinkers.

fv

Daardoor blijft de Kempense club onder Regi Van Acker buitenshuis ongeslagen. Eupen, vaak getipt voor de titel, likt de wonden en zakt verder weg na een erg magere 3 op 15. Het zal Dessel een zorg wezen. Eén van de Desselse uitblinkers was Michiel Jaeken, die noodgedwongen een plaatsje naar voren schoof omdat de witgroenen wat moesten schuiven na blessure-en schorsingsleed.

"Normaal gezien fungeer ik op de linksbackpositie, maar ik kreeg nu een iets aanvallender opdracht op de linkerflank en dat ging mij ook goed af", lachte de 20-jarige Boechoutenaar, die een gesloten eerste helft zag. "Met Eupen dat het meeste bij de bal was, maar niet voor problemen kon zorgen. Temeer omdat zij last hadden met onze organisatie. Zij moesten als kopploeg voor eigen volk komen, maar ons collectief stond er om dat probleemloos op te lossen. Meer nog: bij momenten konden we dreigen vanuit de counter zodat we met een vrij goed de kleedkamer opzochten."

Dessel rook dus bloed, zeker na de uitsluiting van Curto kort voor het uur. "Dat was het kantelmoment, want vanaf toen kwamen we beter in de match", vervolgt Jaeken, die in het slotkwartier zorgde voor de 0-1. "Mijn eerste doelpunt voor Dessel nadat ik knap aangespeeld werd door Huysegems en de doelman versloeg met een bal door de benen", glunderde hij. "We zijn daarna op kleine dreiging na van stilstaande fasen nooit echt in de problemen gekomen."