© rr

© kds

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Hartverwarmende romantiek bij -15 graden

Bijna een jaar lang moest hij erover zwijgen: de geboekte vluchten naar het noorden, de scootertocht in de sneeuw, de gehuurde chalet. Allemaal om zijn Ann-Sophie onverwacht ten huwelijk te kunnen vragen, onder het Noorderlicht. Zelf had ze niets van Kurts plan in de gaten. “We vlogen eerst naar Kopenhagen, dan verder naar Stockholm, en dan nog naar Kiruna”, vertelt Ann-Sophie. “Een last minute weekendje skiën, dacht ik. Maar eigenlijk was Kurt er al mee bezig sinds februari.”

sobu

“We zijn al acht jaar samen”, vertelt Kurt. “Toen we een paar jaar geleden eens chic gingen eten, had ze blijkbaar stiekem al op een aanzoek gehoopt. Ik moest dus iets creatiever zijn.”

Dus werd het een scootertocht in de sneeuw bij -15 graden, terwijl de gids klaarstond met een fototoestel. “Magisch”, vertelt Ann-Sophie. “Ik had niks door, tot hij ineens voor mij in de sneeuw zat.” Het perfecte aanzoek, al was het op de luchthaven bijna misgelopen: de rugzak van Kurt – met haar ring in weggemoffeld – werd door de security tegengehouden. “Ik zag hem even panikeren, maar ze hebben ons gelukkig niet tegengehouden”, zegt Ann-Sophie. “Anders was zijn plan in het water gevallen.”

MEER OVER Seks & Relaties