© BELGA

KV Oostende - Waasland-Beveren 3-3

Schrijvers bezorgt Waasland-Beveren punt in Oostende

Na twee héérlijke goals van debutant Siebe Schrijvers en een penalty-fout van Jordan Lukaku kon Waasland-Beveren een punt sprokkelen in Oostende. De kustploeg kwam voor rust twee keer op achterstand maar leek na rust afstand te nemen, tot Lukaku in de fout ging: 3-3. In de stand blijft Oostende na deze spektakelmatch vierde, Waasland-Beveren wordt gedeeld elfde.

vml

VIDEO. Bekijk de samenvatting

KV Oostende

W.-Beveren

Yves Vanderhaeghe besliste om het dit keer zonder topscorer Cyriac te doen, die begon op de bank ten koste van Akpala. Aanwinst El Ghanassy werd nog niet opgenomen in de kern. Stijn Vreven rekende bij Waasland-Beveren wel op nieuwkomers Schrijvers en Cissé, zij kwamen meteen aan de aftrap.

De wedstrijd schoot meteen fel uit de startblokken. Oostende had in de eerste helft doorlopend het meeste balbezit maar aanvankelijk waren het de bezoekers die het gevaarlijkst voor de dag kwamen. De door Genk uitgeleende Siebe Schrijvers wil zich in Beveren bewijzen en deed dat ook meteen bij zijn debuut: eerst gaf hij Ovono het nakijken toen hij de bal in één tijd in de hoek lepelde. Akpala kon kort nadien gelijkmaken maar het moment van Schrijvers was nog niet over: met alweer een beauty in één tijd zette hij Waasland-Beveren opnieuw op voorsprong. Het tempo zakte maar Oostende kon voor rust toch nog gelijk maken via Canesin.

In de tweede helft leek de thuisploeg al snel de wedstrijd helemaal naar zich toe trekken. Al na acht minuten klom Oostende op voorsprong via Musona. Berrier voelde zich plots helemaal in zijn sas maar de stormloop van Oostende leverde geen vierde doelpunt op, ondanks de inbreng van Cyriac. Integendeel, Waasland-Beveren kwam nog op gelijke hoogte toen Lukaku in de rug van Vanzo liep en Moulin kon scoren vanop de stip: 3-3.

In de stand blijft Oostende vierde, Waasland-Beveren wordt gedeeld elfde.

Opmerkelijk:

Siebe Schrijvers wordt door Genk uitgeleend aan Waasland-Beveren. In zijn eerste wedstrijd scoorde die meteen twee héérlijke goals. Een héérlijk debuut.

Belangrijkste fases:

1’ Henkinet miskijkt zich op een botsend schotje van Berrier. De doelman van de Waaslanders grabbelt nog naar de bal, maar Jans komt zijn doelman bijstaan en kan ontzetten.

3’ Berrier trapt over de muur naar de korte hoek. Henkinet ziet de bal goed komen en duikt het leer uit de hoek.

8’ GOAL! Bij een diepe bal kijkt Schrijvers waar Ovono staat en trapt met de binnenkant van de voet de bal in één tijd over de doelman van Oostende. De bal verdwijnt in de linkerhoek en Waasland-Beveren staat op voorsprong: 0-1!

14’ GOAL! Berrier lepelt de bal lekker over de verdediging en Akpala trapt in één tijd recht op Henkinet. Toch hard genoeg, want de bal gaat via de handen van Henkinet in doel: 1-1!

17’ GOAL! Schrijvers neemt een bal van Moulin alweer in één tijd op de slof. En hoe! Hij knalt de bal overhoeks binnen en laat Ovono geen enkel verhaal: 1-2!

33’ Canesin wordt alleen voor Henkinet gezet, maar de doelman van Waasland-Beveren lijkt te groeien in de wedstrijd. Hij komt goed uit en duikt in de voeten van Canesin.

35’ GOAL! Na een mooie combinatie van de thuisploeg brengt Vandendriessche de bal laag voor doel. Canesin komt ingelopen en duwt de bal in de verste hoek: 2-2!

43’ Gumienny geeft balvoordeel wanneer Schrijvers neer gaat. Langil neemt over, maar zijn plaatsbal gaat toch ruim naast.

51’ Schrijvers verlengt een voorzet met het hoofd en Langil wil in één tijd op doel knallen. Hij mist zijn schot echter compleet.

53’ GOAL! Canesin brengt de bal strak voor doel. Musona controleert aan de eerste paal en knalt in de draai, onder Henkinet, de derde voor Oostende binnen: 3-2!

62’ Akpala lijkt zich in de bal te verslikken, maar kan in extremis Berrier aanspelen. De Fransman voelt zich helemaal in zijn sas en speelt in één tijd door richting Musona. Die wil het heel mooi doen, maar trapt in één tijd voorlangs.

66’ Berrier wacht net lang genoeg om Canesin te lanceren. Via een tussenstation mag Musona nog eens vlammen. Deze keer is het schot wel tussen de palen, maar Henkinet zweeft de bal uit de winkelhaak.

68’ Berrier krult de bal over de muur en Henkinet is aan de grond genageld. De bal draait langs de verkeerde kant van de paal buiten.

78’ De aps ingevallen Cyriac krijgt, op aangeven van Berrier, zijn kopbal niet tussen de palen. Lukaku lanceert bij de rebound een raket, maar Henkinet redt opnieuw knap.

80’ Cyriac komt alleen voor doel, maar loopt zich te pletter op Henkinet.

83’ STRAFSCHOP! Lukaku loopt Vanzo in de rug en de bal gaat op de stip.

84’ GOAL! Moulin stuurt Ovono, na een korte aanloop, naar de verkeerde kant en brengt Waasland-Beveren (tegen de gang van het spel in) weer langszij: 3-3!

Herbeleef hier de wedstrijd fase per fase

MEER OVER VOETBAL

MEER OVER Waasland-Beveren