Ruim 1,2 miljoen views voor kakelende kippen uit Stabroek

Jamilla Baidou duikt overal op als zangeres, blogster en vlogster. Heel wat volgers kunnen de fratsen van de jongedame uit Stabroek wel appreciëren. Haar laatste vlog waarin ze samen met een vriend kakelende kippen nabootst, behaalde in nog geen twee dagen tijd meer dan 1.200.000 views.

Margo Tilborghs

De fratsen die Jamilla Baidou (22) uit Stabroek dagelijks post op haar Facebookpagina worden gretig gevolgd. Een van de laatste posts was een filmpje waarin ze samen met een vriend, Sven Leyssens (27), kakelende kippen nabootst.

“Sven en ik zaten in de auto en waren gewoon wat muziek aan het luisteren”, zegt Jamilla. “Plots deed Sven gewoon uit het niets het gekakel van en kip na. Het paste wonderwel goed op de muziek die we toen op de radio hoorde. Zo ontstond het idee om een liedje te gaan zingen met het gekakel van een kip. Eerst deden we het gewoon voor de grap, maar later dachten we: waarom filmen we dit niet gewoon?”

Jamilla en Sven parkeerden hun auto op de parking van een tankstation. “We hebben er uiteindelijk vier uur over gedaan om het filmpje te maken. Telkens kregen we de slappe lach. Maar uiteindelijk is het dan toch gelukt en hebben we het filmpje op Facebook geplaatst.”

Jamilla stond al eerder in de kijker als deelneemster aan 'The Voice', maar onlangs ook met Allokes, haar Antwerpse parodie van Adele. Daarmee belandde ze bij radiozender MNM. Het lied bezorgde haar rond de 800.000 views. Maar de kakelende kippen doen het dus duidelijk nog beter met 1.267.636 views.

Lees het hele verhaal maandag in Gazet Van Antwerpen - editie Noord