© ema

© ema

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

SuperTess (4) verliest strijd tegen leukemie

Tess Van de Pol, het vierjarige meisje uit Ravels, heeft haar strijd tegen leukemie verloren. Ze overleed dit weekend, in het bijzijn van haar familie. SuperTess, dat was haar bijnaam, want ondanks haar ongeneeslijke ziekte, bleef zij het zonnetje in huis.

doro, jas

Amper anderhalf jaar was ze toen dokters leukemie vaststelden bij de kleine Tess Van de Pol uit Ravels. Alles heeft ze gedaan om weer gezond te worden, van een intensieve chemotherapie en een kuur met een nieuw medicijn dat in België nog niet erkend is tot en met een uiterst precaire beenmergtransplantatie in augustus.

Sindsdien bleven de dokters haar gezondheidstoestand nauwgezet opvolgen. Week na week waren de resultaten van de testen en bloedcontroles uitstekend. SuperTess leek wonderwel te herstellen, tot de ouders eind november van vorig jaar plots werden opgebeld door de behandelende geneesheer. Er waren opnieuw ‘slechte cellen’ gevonden in haar bloed.

Het meisje bleef vechten, maar verloor dit weekend haar wonderbaarlijke strijd. De redactie betuigt zijn medeleven aan de familie en vrienden van SuperTess.

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio