© BELGA

Lokeren - Standard 0-2

Standard start 2016 overtuigend in Lokeren

Met drie nieuwkomers meteen in de basis speelde Standard in Lokeren fris en aanvallend voetbal. Het leverde voor rust al heel wat doelkansen op maar pas na een uurtje voetballen brak Santini oververdiend de ban. De Kroaat pikte zelfs nog een tweede goaltje mee: 0-2. De Rouches komen zo naast Genk en Charleroi op een gedeelde zesde plaats, Lokeren blijft negende.

vml

VIDEO. Bekijk de samenvatting

Lokeren

Standard

Georges Leekens koos met Coelho en Harbaoui voor twee ervaren maar nog niet in topvorm verkerende spitsen. Bij Standard drie nieuwe namen met flankaanvaller Edmilson, verdediger Kosanovic en de Braziliaanse spelverdeler Boschilia. Van Damme zat in de tribune en lijkt op weg naar LA Galaxy.

De wedstrijd begon aardig met grote mogelijkheden langs beide kanten maar Harbaoui en Badibanga waren nog niet warm genoeg om af te werken. Standard speelde sterk en vooral nieuwkomer Edmilson had zijn start niet gemist. Het leverde in totaal vijftien doelpogingen op voor de Rouches tegenover één van de thuisploeg. Maar een kopbal van Badibanga of Fiore, een streep van Boschilia, Trebel of Santini: telkens lag Lokeren-doelman Verhulst in de weg of ontbrak het de fris spelende Rouches aan een tikkeltje geluk.

Zelfde spelbeeld na rust: Standard breide meteen een knappe aanval aan elkaar via Yatabaré, Badibanga en Edmilson maar die laatste besloot naast. Er volgden nog twee mogelijkheden en het leek een avondje van net niet te worden, tot Santini de ban brak. Nog geen tien minuten later verdubbelde de Kroaat de score en was de match gespeeld: het zesde en zevende doelpunt van de spits. De Rouches haalden nadien de voet van het gaspedaal en speelden de wedstrijd uit. Tetteh mocht nog alleen op Verhulst afgaan maar die behoedde zijn ploeg (nogmaals) voor erger...

De Rouches zetten hun opmars verder en komen zo naast Genk en Charleroi op een gedeelde zesde plaats, Lokeren blijft negende.

Opmerkelijk:

Terwijl Standard 21 doelkansen bij elkaar voetbalde, bleef Lokeren voor eigen volk steken op welgeteld... eentje.

Belangrijkste fases:

3’ Patosi mag een vrije trap de zestien indraaien. De bal komt bij Harbaoui terecht, maar die is te verrast en duwt het leer naast. De Tunesiër stond overigens buitenspel.

6’ Badibanga staat helemaal vrij aan de tweede paal, zijn kopbal wordt in laatste instantie weggewerkt door Odoi. De back verijdelt zo een gemaakt doelpunt.

15’ De hoekschop wordt door Edmilson op het hoofd van Fiore geschilderd. Davino Verhulst moet alles uit de kast halen om een tweede hoekschop toe te staan, maar deze keer levert die niets op.

19’ Lokeren steekt nog eens de neus aan het venster. Patosi kan alleen op doel af, maar was iets te gretig vertrokken. Buitenspel.

23’ De Braziliaanse nieuwkomer Boschilia kan even oprukken en besluit zijn kans te gaan. Een metertje over de kooi van Verhulst.

25’ Na een knappe aanval bedient Fiore spits Santini. Die haalt met links verschroeiend uit, Verhulst moet zich alweer onderscheiden: hoekschop. De hoekschop van Trebel wordt door Fiore verlengd tot bij Yatabaré, maar die kopt nog op een Lokeren-verdediger.

26’ De volgende hoekschop komt bij Trebel terecht. Die knalt hard naar de benedenhoek maar daar ligt - inderdaad - Davino Verhulst.

37’ Edmilson gaat aan het toveren en viseert de verste hoek. Verhulst staat aan de grond genageld, maar het leer gaat uiteindelijk een paar meter naast.

44’ Santini krijgt veel ruimte van vier Lokeren-verdedigers en haalt gekruist uit: zijn poging likt de paal.

47’ Yatabaré rukt op en geeft op het juiste moment mee met Badibanga. Die laatste legt prima terug tot bij Edmilson maar die besluit naast. Een opgelegde kans gaat verloren.

51’ Ivan Santini wordt aangespeeld door Edmilson. De Kroaat draait snel weg en haalt meteen uit, maar de poging waait naast.

54’ Yatabaré stuurt Badibanga het straatje in en die haalt hard uit. Poging nummer zeventien zoeft net over de kooi van Verhulst.

56’ GOAL! Na een snelle omschakeling kan Boschilia na wat tussenstations terug leggen tot bij Santini. Die neemt rustig aan met links en schiet met diezelfde voet beheerst binnen. De 0-1 is eindelijk een feit!

63’ Alweer krijgt Edmilson te veel ruimte, alweer krijgt hij de bal bij Santini. Diens schot verdwijnt in hoekschop, die door Scholz net naast wordt gekopt.

65’ GOAL! Edmilson waagt zijn kans maar... Verhulst ligt in de weg. De doelman van Lokeren wil ook in tweede instantie de bal pakken maar is te ver uit zijn doel. Goreux kan uiteindelijk voorzetten, Santini binnenkoppen: 0-2!

86’ Invaller Tetteh kan moederziel alleen op Verhulst af, maar die speelt een puike wedstrijd vandaag en pakt met de voet.

Herbeleef hier de wedstrijd fase per fase

MEER OVER jupiler-pro-league-matchverslag

MEER OVER VOETBAL