Mak Berchem laat zich aftroeven door Overijse

Berchem is er niet in geslaagd in eigen huis Overijse te kloppen. Na de rust zakte geel-zwart in nauwelijks vijf minuten helemaal weg. Een laat penaltydoelpunt van Gregory Carrez kon daar niets meer aan veranderen.

Kristof Somers

In een weinig onderhoudende eerste helft nam Overijse het meest initiatief. Steenwegen had de 0-1 al vrij snel aan de voet, omspeelde zelfs Sulmon, maar besloot dan naast. Ook Deflem kende aan de tweede paal geen succes.

En Berchem? Dat voetbalde zonder overtuiging en inspiratie. Een bijna-kans van Eboigbe op voorzet van Carrez en een afstandsschot van Geuens, meer konden de Leeuwen niet bieden zonder hun geschorste sterkhouders van Kruijssen, Badiane en Djoum.

Ook de koffiepauze bracht aanvankelijk geen beterschap. Van Dessel en de lat hielden Berchem eerst nog recht, maar de ingevallen Ngangue zorgde toch voor een verdiende voorsprong. Geen tijd trouwens om van de uppercut te herstellen. Janssens zag zijn kans schoon bij een afvallende bal. Tegen zijn vluchtschot had Sulmon geen verhaal.

Met de moed der wanhoop probeerde Berchem nog de bakens te verzetten, maar Overijse speelde de partij erg volwassen uit. Ondanks het late penaltydoelpunt van Gregory Carrez dus geen goed rapport voor de thuisploeg. En een slechte generale repetitie voor de derby tegen Beerschot-Wilrijik over twee weken.

Berchem Sport: Sulmon, Mununga, Van Dessel, Paridaans, Audenaert, Geuens, Absisan, Deryck, G. Carrez, Eboigbe (64’ N. Carrez) en De Kuyffer (46’ Verstraeten)

Tempo Overijse: Verleysen, Roelands, Loenders, Taelemans, Buyuk, Janssens (83’ Michiels), Steenwegen, Vander Elst, Delorge, Weynants (25’ Ngangue) en Deflem (64’ Charlier)

Scheidsrechter: De Cremer

Doelpunten: 73’ 0-1 Ngangue, 77’ 0-2 Janssens, 93’ 1-2 G. Carrez (pen)

Gele kaarten: Paridaans, Ngangue

Rode kaarten: geen

MEER OVER Berchem Sport

MEER OVER VOETBAL