© BELGA

Jambon: “Weer ‘law and order’ in Molenbeek installeren”

Misschien is er wel een bredere steun voor terroristen dan gedacht in de moslimgemeenschap in en rond Brussel. Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon gezegd in het Nederlandse televisieprogramma Buitenhof.

Jambon verwijst daaabij naar de vlucht van terreurverdachte Salah Abdeslam. "Ik denk dat er in de moslimgemeenschap in en rond Brussel wel enige steun moet zijn, als je zolang ondergedoken kan zitten, dat kan je niet als je helemaal alleen staat. De steun die men heeft vanuit de gemeenschap is misschien wel iets groter dan we tot nu toe ingeschat hadden".

Nog volgens de minister zal het 'schoonmaakplan' voor Molenbeek "een van de volgende dagen wereldkundig worden gemaakt". Volgens zijn woordvoerder is het plan "zo goed als klaar".

Wanneer de minister met het plan naar buiten stapt, is nog niet beslist. Mogelijk gebeurt dat nog niet deze week. Het actieplan voor Molenbeek zal, aldus de woordvoerder nog, een globale aanpak inhouden.

Zo zal er meer controle komen over wie precies waar woont, en zal er opnieuw 'law and order' worden ingevoerd. Ook zal de wapen- en drugshandel worden aangepakt, net als de illegale economie, die als dekmantel dienen voor het financieren van terroristische cellen.