© KH

Vier agenten gewond bij interventie met agressieve caféklant

Vier politie-inspecteurs zijn zondagochtend gewond geraakt toen ze een 35-jarige man uit Beverlo bij Beringen wilden oppakken. De man had zich even voordien misdragen in een café in Beverlo-Dorp.

Bij de politie Beringen-Ham-Tessenderlo kwam rond 2.00 uur een melding binnen van een lastige klant in het café. De man zou bovendien een mes op zak hebben. De klant had een andere cafébezoeker slagen en verwondingen toegebracht en ook ernstige vernielingen aan het interieur van de horecazaak aangebracht.

Maar toen de agenten ter plaatse kwamen, was de verdachte al weg. Gezien de ernst van de feiten trokken de interventieploegen naar de woning van de verdachte in Beverlo. Ze wilden de man meenemen naar het commissariaat om hem over de feiten te ondervragen.

De verdachte weigerde echter alle medewerking. Hij stelde zich zeer agressief en vijandig op tegenover de aanwezige politiemensen, die ondertussen bijgestaan werden door familie, vrienden en buren van betrokkene. Toch waren de agenten genoodzaakt om extra versterking aan te vragen. Pas nadat vijf politieploegen aan de woning aanwezig waren, kregen ze de toestand onder controle.

De man kon eindelijk naar het commissariaat overgebracht worden. Maar ook dat liep niet zonder slag of stoot. De verdachte bracht vernielingen aan aan een combi en aan een politiecel.

Twee inspecteurs van de zone Beringen en twee inspecteurs van de politiezone Kempenland raakten gewond.