Caleb Ewan wint People’s Choice Classic in Australië

Caleb Ewan (Orica-GreenEdge) heeft zondag in het Australische Adelaide de People’s Choice Classic op zijn naam geschreven. De 21-jarige Australiër was in de massasprint sneller dan de Italiaan Giacomo Nizzolo (Trek-Segafredo) en de Brit Adam Blythe (Tinkoff).

Wielrennen op Sportwereld.be

Het criterium over 51 kilometer of 30 ronden geldt als opwarmer voor de Tour Down Under, die dinsdag start. Heel wat renners, onder wie Lars Boom, kozen voor de aanval in de beginfase. Niemand slaagde er echter in om weg te rijden. Pas halfweg koers was het thuisrijder Chris Hamilton die een handvol seconden wist te verzamelen, maar ook zijn inspanning reikte niet ver en na enkele rondes werd hij alweer bijgehaald door het peloton.

Daarna was het de beurt aan Martin Velits, Manuele Boaro en Christophe Riblon, maar het peloton was tuk op een massasprint en beende hen bij in het slot. De sprintersploegen vormden hun treintje en het was de jonge Caleb Ewan die naar de overwinning sprintte.

Voor Ewan, die vorig jaar doorbrak met een sprintzege in de Vuelta, is het zijn 12e profoverwinning in zijn carrière. Ewan volgt op de erelijst Marcel Kittel op. De Duitser was de voorbije twee jaar de beste in Adelaide.

Uitslag:

1. Caleb Ewan (Aus/Orica-GreenEdge) in 1u02:25

2. Giacomo Nizzolo (Ita) z.t.

3. Adam Blythe (GBr)

4. Ben Swift (GBr); 5. Marko Kump (Sln); 6. Reinardt Janse van Rensburg (ZAf); 7. Davide Martinelli (Ita); 8. Matteo Pelucchi (Ita); 9. Wouter Wippert (Ned); 10. Patrick Shaw (Aus);... 35. Laurens De Vreese 0:08; 58. Guillaume Van Keirsbulck 0:11; 61. Gert Dockx; 70. Pieter Serry; 83. Bert De Backer 0:30; 90. Thomas De Gendt 1:08.