© *

Puistjes bij volwassenen, wat kan je er aan doen?

Niet alleen pubers hebben last van puistjes, ook twintigers en dertigers worden vaak geconfronteerd met het probleem. Een gevolg van schommelende hormonen zoals oestrogeen en progesteron, zegt dit filmpje van het vrouwenmagazine Women's Health.

tib

Volgens dit filmpje kan je uit de plaats van je puistjes afleiden waardoor ze veroorzaakt worden. Puistjes rond de haarlijn zijn het gevolg van zweten, puistjes op de kin van te veel suiker en koolhydraten. Een puistje dat steeds op dezelfde plaats terugkomt, kan daar zitten omdat je je gezicht te veel aanraakt. En puistjes onderaan je gezicht -op je kin of rond je neus- kunnen het gevolg zijn van je hormoonbalans in de weken voor je menstruatie.

Gelukkig zijn er ook producten die helpen tegen deze vervelende plekjes? Producten met salicylzuur drogen uit en reinigen de porieën, benzoylperoxide remt de groei van bacteriën die acne veroorzaken. Maar de beste remedie volgens Women's Health is nog altijd goed zorgen voor je huid: twee keer per dag reinigen en hydrateren met een (niet te vette) moisturizer.

MEER OVER Mode & Beauty