© Jan Vorsselmans

Vanaf 1 september geen bussen meer door Slachterijstraat

De Lijn gaat tegen 1 september het traject van vijf schoolbussen in Oostmalle zo aanpassen dat ze niet meer door de Slachterijstraat hoeven te snorren om het Immaculata Instituut te bereiken. “De schoolomgeving wordt er een pak veiliger door”, zegt gemeenteraadslid Ingrid Vrints (CD&V).

Jan Vorsselmans

Samen haar onpartijdige vriendin Reinilde Verbruggen is zij erin geslaagd om De Lijn en het Immaculata Instituut ertoe te bewegen om schoolbussen uit de Slachterijstraat te weren.

Uit een uitgebreid dossier dat beide dames opstelden, blijkt dat vijf schoolbuslijnen (607, 618, 619, 629 en 411) in Oostmalle dagelijks een ommetje maken van 2,3 kilometer via de Sint-Lenaartsebaan (N153), de vrij smalle Slachterijstraat en de Hoogstraatsebaan (N14) om de leerlingen van het Immaculata Instituut ’s ochtends aan de schoolpoort te kunnen afzetten en ’s avonds weer op te pikken. “Dat is toch absurd, als je weet dat de halte aan de stelplaats van de bussen niet ver van de school verwijderd ligt. De leerlingen kunnen gemakkelijk te voet van de school naar het busstation gaan en omgekeerd”, luidt het.

Het afschaffen van dat ommetje betekent per week 49 busbewegingen minder in de Slachterijstraat, wat uiteindelijk neerkomt op 1813 ritten van 2,3 kilometer minder per schooljaar of in totaal een besparing van 4169,9 kilometer voor De Lijn.

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio