© pn

Hoe 'Sex & The City' eigenlijk had moeten eindigen

Na zes seizoenen fijne hakjes van dure schoenen te verslijten in New York, geflankeerd door drie vriendinnen en een roodgloeiende creditcard, eindigt Carrie Bradshaw uiteindelijk toch in de armen van knipperlichtliefde Mr Big. Maar dat had Darren Star, de schrijver en producer van de reeks, toch liever anders gezien.

tib

"Ik vind dat de serie verraden heeft waarvoor ze stond, namelijk dat het ultieme geluk voor vrouwen niet in een huwelijk ligt", zegt Star in een interview met Amazon Kindle Single. "Niet dat het nooit zo is, maat de serie was bedoeld als reactie tegen de romantische komedies van die tijd. Dat is waarom vrouwen er zo graag naar keken".

In het vierde seizoen gaf het hoofdpersonage Carrie over in de afwasbak toen ze een verlovingsring in de zak van haar vriendje Aidan vond en blies ze haar verloving af omdat ze toch niet 'het type om te trouwen' was. Maar in het zesde seizoen gaf Darren Star de andere schrijvers de kans om Carries leven een andere richting te geven. "Ik heb de laatste aflveringen niet geschreven", zegt hij. "Als je andere mensen meer ruimte geeft om je show te schrijven en te producen, zijn er dingen die je niet kan zeggen. Maar de serie eindigde net als elke andere romantische komedie", zegt hij. Op het einde van de reeks is Carrie dus toch samen met haar 'foute man' Mr Big, maar het is pas in de film, gemaakt na de serie, dat ze ook met hem trouwt.