© JB

Noorse delegatie Fredrikstad te gast in Boom

Een Noorse delegatie uit Fredrikstad was afgelopen weekend enkele dagen te gast in Boom. Contacten werden gelegd om bij de bouw van de New Belgica een handje te helpen en de stedenband met Fredrikstad voor te bereiden.

Jan Boey

De banden tussen de Belgica, die als eerste in 1899 een geslaagde zuidpoolexpeditie op haar naam schreef, en Noorwegen zijn onlosmakelijk verbonden. Dat is afgelopen weekend nog eens stevig in de verf gezet met een bezoek van een Noorse delegatie aan de Boomse werkplek waar de New Belgica wordt gebouwd. De delegatieleden Tim Morris en Knud Sörensen onderzochten samen met de mensen van de Belgica de technische mogelijkheden om de masten in Noorwegen te bouwen voor de New Belgica.

Wat de hele delegatie vooral bezig houdt, is de geslaagde combinatie van scheepsbouw en sociale tewerkstelling. "Dit is een mooi voorbeeld van samenwerken over de grenzen heen. Een schip bouwen hier in Boom, dat een Noorse geschiedenis heeft, zorgt aan de Noorse grens voor een enthousiasme dat bijna ontroert", zegt Eddy Stuer, projectverantwoordelijke.

Lees het hele verhaal maandag in Gazet van Antwerpen - editie Zuid

MEER OVER

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio