© Frederik Beyens

© Frederik Beyens

© Frederik Beyens

© Frederik Beyens

1 / 4
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Karen Damen uitgeroepen tot Babe van het Jaar

Niels Destadsbader, K3 en D5R zijn, met telkens twee Gouden K’s van Ketnet, de grote winnaars geworden van het awardgala van de VRT-kinderzender. Karen Damen, van de oude K3, werd door meer dan 35.000 kinderen tot Babe van het Jaar verkozen.

Ketnet reikte zondag voor de derde keer de Gouden K’s uit. Op het grote Gala van de Gouden K’s werden de awards van de kijkende kinderen uitgereikt. Meer dan 35.000 kinderen stemden in een poll op de website van Ketnet voor hun favoriete BV, wrapper, programma, ... Tijdens een groot Gala werden de prijzen uitgereikt.

Grote winnaars zijn Niels Destadsbader, K3 en het programma D5R, die telkens twee Gouden K’s wonnen (de volledige lijst met winnaars staat onderaan dit artikel). Niels Destadsbader mag dan al enkele jaren niet meer op Ketnet te zien zijn sinds hij overstapte naar VTM, maar de ex-wrapper is wel verkozen tot Hunk van het Jaar. En hij won ook de trofee voor mannelijke muzikant van het jaar.

“Elke keer mensen over Ketnet tegen mij beginnen, dan kan ik alleen maar zeggen hoe blij en hoe trots ik ben om nog altijd Ketnet-wrapper te zijn”, zei Niels. Destadsbader. “Want ik ben nog altijd een Ketnet-wrapper, jullie zitten nog allemaal heel diep in m’n hart en ik ben heel blij dat dat voor jullie ook zo is.”

Babe van het jaar

Tot haar eigen verbazing werd Karen Damen verkozen als babe van het jaar, iets waar ze zelf ook wat van opkeek. “Ik vind dat wat raar, maar het is wel leuk. Ik ben er echt heel blij mee, dus dank je wel allemaal.”

Gouden Gouden K

En aan het einde van de show werd een Gouden Gouden K uitgereikt, een soort lifetime achievement award, aan Samson en Gert. Dat duo vierde in 2015 zijn 25-jarig jubileum. Bovendien werden Samson en Gert in de bloemetjes gezet “omdat zij de Vlaamse kinderen generatie na generatie verwend hebben met hun grappen en grollen, liedjes en moppen, programma’s en shows”.

Om hen te eren brachten tal van muzikale BV’s samen met de Ketnetband een medley van klassiekers van Samson en Gert.

Dit zijn alle winnaars

Babe van het jaar: Karen Damen

Hunk van het jaar: Niels Destadsbader

Vrouwelijke tv-ster van het jaar: Jamie-Lee Six (als Amber in D5R)

Mannelijke tv-ster van het jaar: Giovanni Kemper (als Wilco in Nachtwacht)

Ketnet-programma van het jaar: Ketnet Musical

Ketnet-reeks van het jaar: D5R

Vrouwelijke muzikant van het jaar: Emma Bale

Mannelijke muzikant van het jaar: Niels Destadsbader

Band van het jaar: K3

Song van het jaar: IFoon van Slongs Dievanongs

Film van het jaar: FC De Kampioenen 2: Jubilee General

Hype van het jaar: K3 zoekt K3

Sportmoment van het jaar: De Rode Duivels naar het EK 2016

Ketnet-tekenfilm van het jaar: Friends van Heartlake City

Game van het jaar: Minions Paradise