© REUTERS

Minstens 13 slachtoffers bij aanslag in oosten van Afghanistan

Bij een zelfmoordaanslag in Afghanistan zijn zondag minstens dertien mensen om het leven gekomen. De aanslag was gericht tegen het huis van een lokale verkozene in Jalalabad, een provinciehoofdstad in het oosten van het land.

Er is ook sprake van veertien gewonden, zo melden de diensten van de gouverneur van Nangarhar. De aanval vond plaats toen er een een bijeenkomst van stammenverantwoordelijken plaatsvond bij de provinciale verkozene. Die man bleef ongedeerd.

De woordvoerder van de taliban zei aan het Franse persbureau AFP dat zij niet achter de aanslag zitten. Daags tevoren waren er in de hoofdstad Kaboel nog bijeenkomsten om de vredesgesprekken tussen de taliban en de Afghaanse regering vlot te trekken. Sinds de zomer wordt er immers niet meer gepraat.

Jalalabad, niet ver van de grens met Pakistan, kende de voorbije maanden een toenemende aanwezigheid van jihadisten van Islamitische Staat. IS lijkt er zo een uitdager te worden van de taliban, zeg maar de ‘traditionele’ islamistische opstandelingen die het land kent. Het kwam eerder al tot gevechten tussen beide groepen.