© Karel Hemerijckx

© Karel Hemerijckx, vtm

© Karel Hemerijckx

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Dana Winner: “IJdel zijn, daar is niets mis mee”

Dankzij haar doorleefde Belle Perez-cover in de tweede reeks van Liefde voor Muziek en enkele botoxspuiten werd Dana Winner afgelopen week ineens weer ‘the talk of the town’. In de iTuneslijsten doet ze het zelfs beter dan het overleden popicoon David Bowie. “Fijn dat Vlaanderen weer weet waar ik mee bezig ben”, zegt de Limburgse zangeres.

jan ruysbergh

Haar telefoon staat niet stil sinds ze maandagavond Vlaanderen ontroerde tijdens de eerste aflevering van Liefde voor Muziek met haar doorleefde vertolking van Weer Verder Gaan.

“Ik ben zonder verwachtingen aan Liefde voor Muziek begonnen, en ineens heeft het allemaal een ongelooflijke wending genomen”, zegt ze. “Opnieuw nummer één staan, fantastisch... Zelfs mijn dochter kreeg ineens extra vriendschapsverzoeken op Facebook.”

Op Twitter was er heel wat doen over je strakke look. Zangers als Christoff en Jo Vally gaven twee jaar geleden al grif toe dat ze botox gebruiken. Bij vrouwelijke BV’s ligt dat gevoeliger.

Ik steek niet onder stoelen of banken dat ik botox gebruik. Twee keer per jaar een spuitje, want na zes maanden is dat uitgewerkt. Mensen hebben daar gewoon een verkeerd beeld van. Ik ben er al een jaar of vijftien geleden mee begonnen, ik was toen 35, omdat ik veel last had van zware migraine, die soms tot drie dagen kon duren. Laat eens een botoxspuitje zetten, zei mijn dokter, dan krijg je minder druk op je voorhoofd. Dat bleek te kloppen. Toen was ik nog jong en had ik het niet nodig tegen rimpels, maar nu komt het me goed uit. Ik zit nu eenmaal in een vak waarbij de mensen verwachten dat je er goed uitziet.

Houdt ouder worden je bezig?

Ik wil er goed blijven uitzien, ja. Er is toch niets mis met een beetje ijdelheid? Wist je dat ik de kleren die ik op het podium draag al 25 jaar lang zelf ontwerp? Ik ben daar trots op, maar ik heb daar nooit mee te koop gelopen. Die bescheidenheid heb ik van thuis meegekregen. Daarom sta ik ook liefst met andere muzikanten op het podium, zo van: we doen dit samen.

INFO

Liefde voor Muziek, maandag om 20.35u op VTM