© BELGA

23 wintersportcentra open, vrieskou blijft nog even hangen

In de Oostkantons hebben zondagochtend vijftien wintersportcentra de deuren geopend. In de provincie Luxemburg zijn er dan weer acht open. Op de Ardense hoogten ligt zondag een laagje sneeuw van 10 à 40 cm.

Meer info over de wintersportcentra vindt u hier: Toeristisch Agentschap Oost-België (www.eastbelgium.com )en Toeristische Federatie Belgisch Luxemburg (www.ftlb.be ).

De temperatuur zal nog enkele dagen rond het vriespunt schommelen. In de tweede helft van de week stijgt de temperatuur weer, naar zo’n 10 graden.

Het is zondagmiddag droog en vrij zonnig, bij een zwakke wind uit oostelijke richtingen. Op de Hoge Venen wordt het tot -4 graden, in het centrum 2 graden en vlak aan zee 4 graden. Zondagavond en -nacht is het droog met brede opklaringen. Lokaal kan landinwaarts een enkele mistbank ontstaan. Minima: -3 graden dicht bij zee, -6 graden op de meeste andere plaatsen en -10 tot -14 graden in de Ardennen.

Maandag blijft het droog met zonnige perioden, bij een maximumtemperatuur die rond het vriespunt schommelt. In Hoog België blijft het zowat 4 graden vriezen. Er waait een zwakke tot matige zuidoostenwind.

Dinsdag en woensdag blijft het droog en koud met geregeld zon. In de nacht/ochtend vriest het zowat 4 graden in het westen en tot 10 graden in Hoog België. Overdag schommelt het kwik rond en woensdag enkele graden boven het vriespunt.

In de tweede helft van de week neemt de bewolking, en ook de kans op wat neerslag, toe. De temperatuur stijgt en in het weekend kan het 10 graden of lokaal nog iets meer worden.