© Photo News

Minister van Buitenlandse Zaken Reynders hoopt op meer uitwisselingen met Iran

Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders reageert tevreden dat het nucleaire akkoord met Iran in werking is getreden en dus de uitvoering van het akkoord kan starten. Hij hoopt nu dat alle partijen de kans grijpen om de “uitwisseling tussen personen, goederen, diensten, ideeën en ervaringen” op te voeren.

“Deze gunstige evolutie is een bijkomende stap in de normalisering van de betrekkingen tussen Iran en de internationale gemeenschap”, luidt het in een persbericht van Buitenlandse Zaken.

Het nucleaire akkoord is het resultaat van een gezamenlijke en langdurige inspanning en toont de waarde van een diplomatieke aanpak, klinkt het. “Minister Reynders dankt de landen en personen die hebben bijgedragen om dit mogelijk te maken. Hij is in het bijzonder tevreden over de belangrijke rol die de Europese Unie speelde in de totstandkoming en zal blijven spelen bij de uitvoering ervan.”

“Hij hoopt dat de kans die vandaag wordt geboden door alle partijen zal aangegrepen worden om de uitwisseling tussen personen, goederen, diensten, ideeën en ervaringen op te voeren”, aldus Buitenlandse Zaken. Zelf bezocht Reynders in 2014 en 2015 het land.