© BELGA

72-jarige Limburger haalt finish van Dakar 2016

De 72-jarige Limburgse bedrijfsleider Noël Essers heeft samen met Marc Lauwers en Johan Cooninx de finish van de Dakar gehaald. De drie Belgen eindigden als 27ste bij de vrachtwagens.

“De laatste rit was een technische met gevaarlijke paden, steile hellingen en modderstroken”, zegt Essers. “We deden het voorzichtig aan tot op zo’n 30 kilometer van de finish de truck dwars ging, in de zijberm terecht kwam en kantelde. Dankzij het Bastion team konden we verder rijden. 500 meter verder hebben wij een collega trucker die ook gekanteld was op onze beurt terug op zijn wielen geholpen.”

“Dit was een speciale Dakar met in het begin stortregens, gevolgd door ritten op grote hoogte in Bolivia met bangelijk pistes, die de bilspieren deden dichtknijpen. Op de snelle gravelpistes rolden we een eerste keer. De dagen nadien sloeg het weer helemaal om, werd het tropisch heet en kwamen we in de duinen terecht. We hebben alles goed doorstaan tot en met die tweede rol in de slotrit. De Dakar blijft een uitdaging en we zijn blij dat we het podium gehaald hebben. Wat volgend jaar brengt, weten we nog niet maar wat we vanavond gaan doen staat vast. We gaan feesten!”