Kostovski bezorgt OHL deugddoende zege tegen Kortrijk

Foto: Photo News

OHL - KV Kortrijk 1-0

Kostovski bezorgt OHL deugddoende zege tegen Kortrijk

OH Leuven kan weer iets vrijer ademhalen. De Leuvenaars boekten op de 22e speeldag in de Jupiler Pro League een gouden overwinning tegen KV Kortrijk. Het werd 1-0 dankzij een goal van Jovan Kostovski.

 

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

 

Kortrijk nam al vrij snel het initiatief, maar moest gas terugnemen na het uitvallen van De Smet. Toen de bezoekers ook nog tot tien werden herleid, was het niet erg vreemd dat de thuisploeg de betere ploeg werd. Het scheidsrechterlijk trio is echter niet aan zijn beste wedstrijd bezig, waardoor OHL een paar keer onterecht werd afgefloten.

De tweede helft was beter, maar OHL bleef nu falen in de afwerking. Tot die ene perfecte voorzet van Remacle en de simpele baltoets van Kostovski. Bij Kortrijk trok ineens iedereen in de aanval en dat leverde ruimte op voor de thuisploeg, ruimte die veel te weinig werd benut.

OHL springt nu over Moeskroen, dat door de winst van Westerlo ook in slechte papieren komt te zitten. Kortrijk zakt weg naar de twaalfde plaats in de stand.

Opvallend: Het is al van 28 november geleden dat de Kerels nog eens een punt konden pakken. Sinds de 3-1 zege tegen Waasland-Beveren werd er vijf keer op rij verloren.

Herbeleef de wedstrijd hier!

Belangrijkste fases:

1’ De wedstrijd begon met enkele minuten vertraging n.a.v. een minuut stilte voor een overleden brandweerman.

15’ Zowel vanop links als vanop rechts worden de voorzetten bij OHL goed aangesneden. Nu wordt Kostovski wel gevonden, maar hij kopt over.

18’ Kostovski gaat bij een vrije trap voor OHL neer in de grote rechthoek. Bij OHL willen ze een strafschop, maar Ref van Driessche wuift het protest weg.

21’ De Smet verzwikte bij een voorzet zijn linkervoet en kan niet verder. Hij wordt vervangen door Lukas Van Eenoo.

24’ Na Leuvens balverlies kan Marusic een tegenaanval opzetten. Kis trekt een verdediger mee, waardoor Marusic genoeg ruimte krijgt voor een schot. Riou zit er nog met een handje bij.

27’ Kostovski brengt met een hakje Trossard in schietstelling. Hij glijdt naar de bal en in de kluts zit de hand van Van Loo er tussen. Aangeschoten bal, oordeelt van Driessche. De rebound gaat over.

34’ ROOD. Boyer gaat met de voet vooruit over de bal, op het scheenbeen van Le Postollec. Van Driessche twijfelt niet en trekt meteen rood voor de KVK-speler.

39’ Trossard glipt door de buitenspelval, maar de vlag gaat heel laat omhoog. Trossard knalt de bal voorbij Keet, maar die wordt uiteraard afgekeurd. Onterecht, zo blijkt uit de herhaling, want Trossard stond niet buitenspel.

45’ Kortrijk steekt net voor rusten de neus aan he venster. Kis devieert een knappe voorzet van Van Loo, maar hij krijgt de bal niet in doel.

49’ Remacle brengt de bal vanop rechts goed voor doel. Kostovski klimt goed, maar kopt de bal centimers naast.

68’ Marusic zet zich goed door en trapt laag naar de hoek. Riou gaat goed plat.

75’ GOAL. Remacle wordt vrijgespeeld op rechts en de bal komt snel voor doel. Kostovski kan er zijn voet nu wel goed tegen zetten. Hij plaatst de bal in de hoek en laat Keet kansloos.

88’ Kanu komt goed weg met zijn gele kaart wanneer hij met gestrekt been, langs achter, op de kuit van Kagé trapt.

94’ Asamoah, nog maar net op het veld, trapt recht op Keet.

Meer voetbalnieuws